Kaçak bina yıkımı sırasında bir polis ve bir zabıta yaralandı

Manisa'da kaçak bina yıkımı sırasında olaylar çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evlerinin yıkılmasına karşı çıkan vatandaşlar, polis ve zabıta ekiplerini taşladı. Atılan taşlardan bir polis ve bir zabıta memuru yaralandı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Yaşanan arbede sebebiyle iki vatandaş da baygınlık geçirdi. Bayılan vatandaşlara, olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

Belediye ekipleri, Kazım Karabekir Mahallesi'nde yıkım kararı alınan 14 kaçak binayı yıkmak için çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve zabıta memuruyla geldi. Yıkım ekibi, zabıta kontrolünde kaçak yapıların bulunduğu 461. Sokak'a girmek istedi ancak vatandaşlar direnerek izin vermedi. Bu sefer devreye Çevik Kuvvet polisi girdi. Yıkım ekipleri, vatandaşların direnmesine rağmen güçlükle yıkımın yapılacağı bölgeye ulaştı. Ev sahipleri ve mahalle sakinleri, kaçak yapıları yıktırmamak için uzun süre uğraştı.

Evlerin çatılarına çıkan ve sokak aralarında bulunan çocuklar ve diğer vatandaşlar panzerleri ve polisleri taşladı. Polis, taş atanları su sıkarak uzaklaştırdı. Bazı vatandaşlar ile polis arasında arbede yaşandı. Taşların isabet ettiği bir polis ve bir zabıta memuru yaralandı. Yaralılar, olay yerinde bulunan cankurtaranla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ekiplerin Niyazi Türkgücü'nün evine yıkmaya başlamasının ardından olaylar iyice arttı. Belediyenin, yıkım kararının geçici süreyle durdurması üzerine polis ve araçlar geri çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber