1919 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı'nı 10 bin öğrenci taşıdı

Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919'un 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun Valiliği'nce yaptırılan 1919 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı öğrencilerin omuzlarında şehir merkezinde gezdirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtuluş Yolu Tören Alanı'nda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle devam etti. Tören sonunda bu sene ilk defa yapılan 1919 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı etkinliğine katılan 10 bin öğrenci tarafından şehir merkezinde gezdirildi. Görsel bir şova dönüşen yürüyüşte başta Samsun Valisi Hüseyin Aksoy olmak üzere protokol üyeleri dev bayrağın önünde yürüyerek halkı selamladı. En işlek caddelerden geçirilen dev Türk Bayrağı'nı gören vatandaşlar evlerinin camlarından, araç sahipleri araçlarının içinden kortej geçişini büyük bir coşkuyla izledi. Kurtuluş Yolu'ndan başlayan yürüyüş Uğur Mumcu Parkı'nda sona erdi. Burada bir kamyonun üzerine konulan 1919 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağının toplanması yaklaşık yarım saat sürdü.

Samsun'da ilk defa 19 Mayıs tarihi ile bütünleşen 1919 metre uzunluğundaki ?Gençlik ve bayrak yürüyüşünü' yaptıklarını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ?Yeni gelen genelge ile bundan sonra 19 Mayıs kutlamalarını daha anlamlı bir şekilde halkın yoğun katılımıyla coşku ve neşe içinde kutlamak adına bu yıl farklı etkinlikler gerçekleştirdik. 1-27 Mayıs tarihleri arasında bir çok farklı etkinliği gerçekleştirdik. Bugün de bunlardan birisini halkımız ve protokolün katılımı ile birlikte gerçekleştirdik. Samsun'da ilk defa 1919 metre uzunluğundaki bayrağı, Kurtuluş Yolu'ndan yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımını attığı yerden Uğur Mumcu Parkı'na kadar yürüyerek taşıdık.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber