Aile içi şiddeti ve boşanmaları önlemek için 50 bin aileye ulaşılacak

Fethiye Müftülüğü, artan boşanma ve aile içi şiddet olaylarını önlemek için yeni bir çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftülük, olumsuzlukların önüne geçmek ve ailelerin dini açıdan doğru bilinçlendirilmesini sağlamak üzere Muğla'nın Fethiye ilçesinde 50 bin aileye ulaşacak.

Aile içi şiddet ve sonrasında gelen boşanma olayları Fethiye Müftülüğünü harekete geçirdi. İlçedeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapan müftülük, Fethiye'deki 50 bin aileye ulaşıp ailenin önemini anlatacak. Bu bağlamda 50 bin kitapçık bastıran müftülük, kapı kapı gezerek bu kitapçıkların dağıtımını yapıyor.

Fethiye'nin belde ve köylerinde imamların yardımı ile gerçekleştirilecek kitapçık dağıtımı hakkında bilgi veren Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, amaçlarının toplumun aile hakkında dini açıdan doğru bilinçlenmesini sağlamak olduğunu söyledi. Hazırlanan kitapçıklarla aile yapısının korunmasına yönelik aile bireylerine dini içerikli soru ve cevaplarla destek olacaklarını kaydeden Bilgili, "Aile İrşat ve Rehberlik Büromuz tarafından hazırlanan çalışmaya başlamış bulunuyoruz. Çalışma kapsamında 50 bin aileye ulaşacağız. Üç aylık bir çalışma sonrasında hayata geçirilen uygulamayı 6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası'na denk getirmeyi uygun bulduk. Dağıtacağımız kitapçıklarla bir aileye sevgi, saygı ve karşılıklı anlayışı yerleştirebilirsek bu bizim için büyük bir başarı ve kazanç olacaktır. Çünkü dağılan bir ailenin mesuliyeti hepimizin vebalindedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber