Belediyeden emlak ve işyeri çevre temizlik vergisi uyarısı

Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Meral Çetin, emlak ve işyeri çevre temizlik vergisi ilk taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetin, vatandaşların mağdur olmamaları için vergilerini zamanında ödemeleri gerektiğini belirterek, belediye binasındaki veznelerinin 26 Mayıs Cumartesi ve 27 Pazar günü de açık olacağını duyurdu.

Vergisini yatırmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlandığını belirten Meral Çetin, "Emlak servisimizi ve veznelerimizi tamamen yeniledik. Vatandaşlarımız bundan böyle kredi kartı ile borçlarını ödeyebilecek. Bunun için veznelerimize POS makinesi yerleştirdik. Mükellefimizin rahatlıkla vergilerini yatıracakları ortam hazırlanmıştır. Sıra beklemeden kendilerine yapılan çay, meyve suyu ikramlarını yudumlarken vergilerini ödeyecekler. Görevlilerimiz gelen vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlayacak ve kendilerine yardımcı olacaklar.? dedi.

Borçlarını ve idari para cezalarını zamanında ödemeyen vergi mükelleflerine ödenmeyen vergilerin tahsili için Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkında Kanun'un ilgili hükümlerine istinaden icra takibi başlatıldığını vurgulayan Çetin, ?Ayrıca bu kişilerin gayrimenkul kayıtlarına ve banka hesaplarına haciz şerhi gibi yaptırımlar uygulanmakta ve cebren tahsilat yoluna gidilmektedir.? hatırlatmasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber