Çiftçiler arazilerine zarar veren il özel idaresini protesto etti

Afyonkarahisar'ın Beyyazı beldesinde halk, il özel idaresinin yol genişletme çalışmalarına zarar verdiğini belirterek protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma ve emniyetin geniş güvenlik önlemi aldığı olayda yerel televizyon kanalı Kanal 3'ün aracına taşlı sopalı saldırıda bulunuldu. Araç büyük hasar görürken, gazeteciler çeşitli yerlerinden yaralandı.

Bir süre önce Beyyazı beldesinin şehre bağlantısını sağlayan karayolunda genişletme çalışmaları başladı. Çalışmaların belde yakınlarında bulunan taş ocakları için yapıldığını ve tarlalarına zarar verdiğini düşünen belde halkı, yaklaşık 5 kilometrelik karayolunda protesto yürüyüşü ve oturma eylemi yaptı.

Beyyazı Beldesi Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği Başkanı Süleyman Özpunar, halkın yol çalışması ve taş ocaklarının çalışmasından mağdur olduğunu iddia etti. Özpunar, ?Çalışma sırasında birer metreden fazla tarlalarımıza girdiler. Tarlalarımız zarar gördü. Burada üretilen sebze ve meyveyle geçimimizi sağlıyoruz.? dedi.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Örnek ise kafalarına iş yapmadıklarını iddia etti. Öncelikle Tapu Kadastro Müdürlüğü ekiplerinin söz konusu yolda ölçüm yaptığını söyleyen Örnek, ?Yani yolların sınırları çizilerek belirlendi. Ondan sonra biz makine gönderdik ve yolun sınırlarını fiziki olarak ortaya çıkardık. Kadastro ölçümlerinde tarlaların bir kısmı hazine arazisi içerisinde yaklaşık yer yer bir ile iki metre arasında işgal edildiği tespit edildi.? görüşünü savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber