Kazımpaşa İçme Suyu Projesi, yıllık 300 bin liralık tasarruf sağlayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kazımpaşa İçme Suyu Projesi'nin tamamlandığında yılda 300 bin TL enerji tasarrufu sağlayacağını belirtti.

Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, iki etaptan oluşan Kazımpaşa İçme Suyu Projesi'nin birinci etabının tamamlandığını belirtti.

İkinci etabın ihalesinin yarın gerçekleştirileceğini kaydeden Keleş, "Proje sayesinde Kazımpaşa bölgesini besleyen ana hattı cazibeli hale getirerek, yılda 300 bin TL enerji tasarrufu sağlamış olacağız. Kazımpaşa grubunun yıllık enerji gideri 580 bin TL civarında. Bu projenin tamamlanmasıyla 280 bin TL'ye düşecek. Yani yıllık 300 bin TL enerji tasarrufu sağlanmış olacak. Mevcut Kazımpaşa grubu hatlarının bir kısmı tarla ve orman güzergâhlarından geçiyor. Eskimiş ve kayıp kaçak oranı yüksek olan hatlar da bu projeyle yenilenmiş olacak. Döşediğimiz hat sistemin yükünü yarı yarıya azaltarak kayıp kaçak oranında ciddi bir düşüş sağlayacak." dedi.

Kazımpaşa İçme Suyu Projesi'nin 2. Kısım inşaatında toplamda 3 bin 624 metre uzunluğunda çapları 90 ile 250 milimetre arasında değişen içme suyu hattı döşenecek. 3 adet tahliye ve 2 adet de vantuz odasının yapılacağı projenin inşaatı 2 ay içerisinde tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber