Adana'da son 10 yılda büyükbaş hayvan varlığı 140 binden 204 bine yükseldi

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Akmaz, ilde son 10 yılda büyükbaş hayvan varlığının 140 binden 204 bine, süt üretiminin ise 131 bin tondan 223 bin tona yükseldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kooperatifçiliği geliştirmek ve kırsal alanda yaşayan çiftçilerin gelir durumunu yükseltmek amacıyla başlatılan 'Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine Hayvancılık Projesi' kapsamında 128 baş süt ineğinin verildiği İmamoğlu ilçesine bağlı Malıhıdırlı köyünde kurulan kooperatifi gezen Akmaz, bu tür çalışmalarla bölgedeki hayvancılığı geliştireceklerini söyledi.

Proje bedelinin sabit yatırım, işletme kredisi ve canlı demirbaş alımıyla birlikte 1 milyon 307 bin 78 TL olduğunu aktaran Akmaz, projeden faydalanan kooperatif ortaklarına 128 adet holstein ırkı gebe düve teslim edilğini, üyelerin ilk 2 yılı ödemesiz olmak üzere, 6 eşit taksitte geri ödemede bulunacaklarını kaydetti.

Adana'da ilk kez toplu ahırda hayvan teslimatı yaptıklarını ifade eden İl Müdürü Ömer Akmaz, ?Projede süt sağım ünitesi, soğutmalı süt tankı, yem depoları, silaj çukuru ve gübre çukuru gibi unsurlar bulunuyor. Bu tesislerde el değmeden süt sağımı gerçekleşecek olup, soğutma tankına giden sütteki bakteri oluşumu engellenecek.? dedi.

Köy muhtarı ve kooperatif yetkililerine gayretlerinden dolayı teşekkür eden Akmaz, Adana'da 200 baş ve üzerinde 10 adet süt işletmesi bulunduğunu ifade ederek, işletmenin ortaklarına süt inekçiliği hakkında eğitim seminerleri düzenleneceğini aktardı.

İmamoğlu Malıhıdırlı Köyü Muhtarı Yusuf Torun ve Kooperatif Başkanı Lütfi Zenbilci, köylerine böyle bir işletmenin kazandırılmasında katkıları olan herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber