TTNET'den gençlere yeni iş fırsatları

Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET'in "Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek" adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesinin İzmir'de başlatılan 2012 yılı programının dördüncü durağı Samsun oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin 8 Mayıs'ta yapılan Samsun açılışına; TTNET Kurumsal İletişim Direktörü Lebin Ebru Çokişler, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblecioğlu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve gençler katıldı.

8-10 Mayıs tarihlerinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerçekleşecek 3 günlük eğitim programının sonunda, gençlerin bu alanda ekonomiye artı değer katacak üretken aktörler olma yolundaki yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ücretsiz verilen bu eğitimlere Samsun, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu'dan gençler başvurdu.

Projenin açılışında konuşan TTNET Kurumsal İletişim Direktörü Lebin Ebru Çokişler, TTNET olarak Türkiye'de yaratıcı ekonomiyi sahiplendiklerine dikkat çekerek, "TTNET olarak yaratıcı ekonomi kavramını sahiplenerek gençlerimize bu konuda vizyon sağlamayı amaçlıyoruz. Bu heyecanla 2012 programını İzmir'de başlattık ve gençlerimizi yaratıcı ekonomi kavramı ile tanıştırdık. 2012 yılı programına Adana, Eskişehir ve Samsun'da devam edildi. Bugüne kadar proje kapsamında toplamda 500 gence ulaşıldı. Yıl sonunakadar Türkiye'nin 10 ilinde 'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek' diyeceğiz. Bu projemizle gençlere bilişim dünyasındaki yeni istihdam alanlarını ve iş fırsatlarını tanıtmayı amaçladık. Gençlerimize vereceğimiz 3 günlük eğitimlerin sonunda yaratıcı ekonomi alanında ekonomiye artı değer katacak üretken aktörler olma yolundaki kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Açılışa ev sahipliği yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise şunları söyledi:

"Genç yetenekleri desteklemek amacıyla hayata geçirilen bu önemli projenin Samsun programına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki eğitimlere katılacak gençlerimize başarılar diliyorum. Yeteneklerinin ekonomiye kazandırılmasıyla ülkemizin büyük kazançlar elde edeceğine inanıyorum."

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı da özel sektör-üniversite eğitim ve iş birliklerinin artarak devam etmesi gerektiğini belirterek proje kapsamında eğitim görecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Açılışın ardından, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan moderatörlüğünde düzenlenen panelde, iş dünyasından profesyoneller sunum yaptı. Panele katılan profesyoneller arasında Kaldıraç Etkisi Projesi'nden Botego Genel Müdürü Ekim Nazım Kaya da yer aldı. Ayrıca TTNET İş Geliştirme Uzmanı Deniz Çokiçli ve TTNET İnteraktif Medya Yöneticisi Murat Kahraman da panelde sunum yapan isimler arasındaydı.

PROJE 2012'DE TÜRKİYE'NİN 81 İLİNE ERİŞECEK

Projeyle yıl sonuna kadar Türkiye'nin 7 bölgesinde 10 ilde bin gence yüz yüze eğitim verilecek. Eğitimler, Samsun'dan sonra Erzurum, Ankara, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri ve İstanbul'da devam edecek.

Gençler, 3 günlük eğitim programında bilişim sektöründe tespit edilen ihtiyaç alanları dahilinde "dijital içerik üretimi", "dijital içerik sunumu" ve "ticaretin elektronikleşmesi" alanlarında eğitim alacak.

Katılımcılar, eğitim sürecinde yaratıcı ekonomi ve yaratıcı ekonominin sunduğu fırsatlar konusunda bilgi edinip panellerde iş dünyasının önemli isimleri ile buluşacak. Katılımcılar ayrıca, dünyanın en saygın üniversitelerinden olan Massachusetts Institute of Technology (MIT) Enterprise Forum Türkiye tarafından verilecek girişimcilik ve iş geliştirme eğitimleri ile etkin birer üretici olarak ekonomiye değer katma yönünde kapasitelerini geliştirme fırsatı bularak MIT logolu katılım belgesi alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber