Öğrenciler uyuşturucuya karşı bilgilendirildi

Başlatılan ?Madde Bağımlılığını Önleme' projesi ile son yıllarda artan uyuşturucu bağımlılığına yönelik, lise çağlarındaki öğrencilerin bilinçlenmesi ve korunmaları amaçlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi ile Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında öğrencilere eğitim semineri verildi. Madde Kullanımıyla Mücadele Büro Amiri Başkomiser Ümit Erol tarafından verilen eğitimde, öğrencilere uyuşturucu maddenin vücuda verdiği zararlar anlatıldı.

Başkomiser Ümit Erol, öğrencilere, uyuşturucu maddelerin temel kullanım mantığı, uyuşturucu tacirlerinin gençlerle diyaloğa geçme yöntemleri, madde kullanımı ve bağımlılığı tehlikesinin kimden, nasıl geleceği konularında bilgi aktardı. Bağımlılığın, kişinin, kullandığı madde üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması olduğunu ifade eden Erol, ?Bağımlılık bir kez geliştikten sonra bir daha iyileşmez ve kişinin yaşamı boyunca onunla beraber gelir.? dedi.

İnsanların çok şeye bağımlı olabileceğini ifade eden Erol, ?Bunlar arasında sigara, alkol, uyuşturucular, internet ve başka insanlar sayılabilir. Bağımlılık yavaş yavaş, sinsice gelişir. Kişi genelde bağımlı olduğunun farkına varmaz. Bağımlılığın dereceleri vardır. Ancak çok şiddetli bağımlılık durumlarında kişide ellerde titreme veya hayaller gözlenir. Madde kullanımı kişinin biyolojik yapısında zamanla değişikliklere yol açar ve ara sıra da olsa kullanan kişinin bundan kaçınması mümkün değildir. Madde kullanımının irade ile bir ilişkisi yoktur.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber