Son 2 yılda 356 araç trafikten men edildi

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde son 2 yıl içerisinde 62 sürücü çeşitli suçlardan dolayı savcılığa sevkedilirken, 25 sürücünün ehliyetine geçici süreyle el konuldu, 356 araç da trafikten men edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolu Trafik Güvenlik Haftası, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikler kapsamında, ilköğretim öğrencileri, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra çok sayıda aracın katıldığı konvoyda şehir içerisinde tur adıldı.

Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu yaptığı açıklamada; İlçemiz tescil personeli Vakfıkebir, Tonya, Çarşıbaşı ilçeleri ile Yalıköy ve İskenderli Beldesinde ikamet eden vatandaşlarımıza hizmet sunmakta olduğunu belirtti. Hatipoğlu, "Personelimizin özverili çalışmaları neticesinde 2010 yılı ve 2011 yılı istatisklerine göre yaralanmalı kazalarda yüzde 2,7 maddi hasarlı kazalarda ise yüzde 22,37 oranında azalmalar mevcuttur. 2010 yılında 3 bin 851 araç, 2011 yılında ise 4 bin 32 araç kontrol edilmiş ve bu çalışmalarda da yüzde 4,7' lik bir artış sağlanıyor." diye konuştu.

Hatipoğlu, Vakfıkebir Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından 14 bin 15 kişiye yeni sürücü belgesi verilmiş olup ve 6 bin 898 tescilli araç mevcuttur. Artan araç sayıları ilçe merkezinde kısmi trafik sıkışıklığı ve park sorunlarını beraberinde getirmektedir. Açılacak otoparklar ile ilçe genelinde trafik akışında ciddi rahatlamalar olacağı düşünülüyor.? Yapılan çalışmalarda son 2 yıl içerisinde 62 sürücü çeşitli suçlardan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, 356 araç da trafikten men edildiğini belirten Emniyet Müdürü Hatipoğlu, "25 şahsın sürücü belgesi çeşitli suçlardan geçici olarak geri alındığını söyledi. Ayrıca vatandaşlarımızı ciddi anlamda rahatsız eden gürültülü egzoz ve yüksek sesle müzik dinleyen araç sürücüleri ile ilgili yapılan uygulamalarda büyük ölçüde sonuç alınmış ve halen bu konudaki çalışmalara devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber