Bilger: Bir doktor bir kişiyi, bir gazeteci bin kişiyi kurtarır

Ege Üniversitesi (EÜ) Haber Ajansı (Ege Ajans) tarafından düzenlenen ?Stajyerler Ustalarla Buluşuyor? programı çerçevesinde EÜ İletişim Fakültesi'nin ilk misafiri, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nezih Bilger oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EÜ İletişim Fakültesi İGC Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katılan Bilger, genç iletişimcilere tecrübelerini aktardı. Gazetecinin toplum meselelerine karşı duyarlı davranması ama duygularına kapılmaması gerektiğini belirterek, "Haberi önce içinizde yaşayın. Kendinizi hem haberin objesi hem de okuyucunun yerine koyun. Olayla ilgili sorularınıza cevap arayın. Bunu yaparken olabildiğince duygularınızdan arınmaya çalışın.? diye konuştu.

Gazetecinin kamuoyu oluşturma işlevinden de bahseden Bilger, şu tavsiyelerde bulundu: ?Bir doktor gibi olaylara teşhis koyarken yargılarınızın mutlaka bir dayanağı olmalı. Bir kişi ya da bir kurumu suçluyorsanız, mutlaka söz konusu kişinin görüşü de alınmalı. Yaptığınız bir haberle toplumu yanlış bir yere sürükleyebilirsiniz. Siz kamu adına görev yapıyorsunuz, o nedenle sorumluluğunuzu da unutmamalısınız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber