Hükümet TDBB'yi destekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile yönetim kurulundaki belediye başkanları, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Karaosmanoğlu ve TDBB heyetiyle yaklaşık bir saat görüşen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "TDBB'nin başında Karaosmanoğlu gibi başarılı bir belediye başkanı bulunuyor. Hükümet olarak, TDBB'nin çalışmalarına tam destek vermeye hazırız" dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı Karaosmanoğlu ile yönetim kurulunda yer alan belediye başkanları, Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile Başbakanlık'ta yaklaşık bir saat görüştü. Birlik yönetimini kabulünden dolayı Bozdağ'a teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, TDBB'nin çalışmaları hakkında kendisine bilgi aktardı.

Türk dünyasındaki belediyeler arasında tecrübe paylaşımına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Bugüne kadar TDBB çatısı altında çok güzel çalışmalar yapıldı, biz bu çalışmaları geliştirecek adımlar atmak istiyoruz. Türk dünyasındaki belediyelerle karşılıklı tecrübe paylaşımını geliştirecek projeler üreteceğiz. Sizlerin desteği de bizim için çok önemli" açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, TDBB ile koordinasyon amacıyla Başbakanlığa bağlı ilgili kurumlarda görevlendirilecek kişilerin çalışmaları hızlandıracağına değindi.

Başkan Karaosmanoğlu'nun bu isteğini olumlu karşılayan ve gerekli görevlendirmeleri hemen yapacağını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Öncelikle TDBB'nin yeni yönetimini kutluyorum. Başkanımız Karaosmanoğlu, Kocaeli'nde büyük başarılar elde etmiş bir belediye başkanımızdır. Yönetimde yer alan çok başarılı belediye başkanlarımız var. Böyle başarılı bir ekibin, TDBB yönetiminde de başarılar elde edeceğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.

TDBB'nin Türk dünyasıyla irtibatı güçlendirecek çalışmalar yapacağına inandığını sözlerine ekleyen Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti; "AK Parti hükümeti olarak, Türk dünyasıyla ilişkilere önem veriyoruz. Başbakanımız da, bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyor. Ne kadar soydaşımız, ne kadar akrabamız varsa, onlarla dayanışma içinde olmak felsefemizdir. TDBB'nin yapacağı çalışmaların çok yararlı olacağına, bizleri birleştirecek ortak noktalardan biri olacağına inanıyorum. TDBB'nin başkanı ve yöneticilerinin, Türk dünyasına aktaracağı çok önemli tecrübeler var."

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın açıklamalarının kendilerini çok mutlu ettiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, "TDBB olarak hedef gösterip, planlama yapacağız ve çalışmalarımızı bu yönde geliştireceğiz. Hükümetimizin desteğiyle hedeflerimize en kısa zamanda ulaşacağımıza inancım sonsuz. Bize olan desteğiniz ve samimi yaklaşımınızdan dolayı TDBB yönetimi olarak teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, ziyaretin sonunda Bozdağ'a birliğin hediyesini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber