Kastamonu'da süt dağıtımı olaylı başladı

Kastamonu'da "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtımına başlanan sütlerden Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okuyan 15 öğrenci, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okuyan 15 öğrenci, kendilerine dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlanarak Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada sütten etkilenen öğrencileri ziyaret eden Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, 3. sınıftan 7, 4. sınıftan 4, 5. sınıftan 4 olmak üzere toplam 15 öğrencinin hastaneye kaldırıldığını belirtti. Yılmaz, konu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz ile birlikte hem okulda hem de hastanede öğrencilerin ziyaret edilerek bilgi alındığını ifade ederek, "Hastaneye kaldırılan çocuklarımızın yapılan muayenelerinde gıda zehirlenmesi olmadığı, sütte bulunan laktoza (süt şekeri) karşı duyulan reaksiyon belirtisi olduğu, hatta çocukların birbirinde de etkilenmiş olabileceği doktorlar tarafından ifade edilmiştir. Öğrencilerimiz tedavileri sonrası taburcu edilmişlerdir" dedi.

Öğrencilerin okulunda yapılan görüşmelerde rahatsızlanan çocukların büyük bir bölümünün yaşamlarında çok az süt içtiklerinin anlaşıldığını vurgulayan Yılmaz, "Süt, vücudumuza yararı tartışılmayan bir gıdadır. Sütün yararları düşünüldüğünde yaşanan küçük çaplı bazı olumsuzluklar nedeniyle çocuklarımızı süt içmekten mahrum bırakmamız son derece yanlış bir davranış olur. Velilerimizin konuyu çok iyi değerlendirmelerini temenni ederim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber