Ağbaba'dan soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'ye verdiği soru önergesinde "Malatya İl Özel İdaresi'nin önce yetişmiş nitelikli işçilerini gönderdiğini, daha sonra İŞKUR aracılığıyla TYÇP kapsamında 100 kursiyer aldığını belirterek, yapılan işlemle devlet zarara uğratılmamış mıdır?" diye sordu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağbaba, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına konuyla ilgili önerge sundu. Ağbaba, soru önergesinde şöyle dedi: "Malatya İl Özel İdaresi, bünyesinde çalışan 498 personelden 346'sını Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne göndermek istemiş, gelen tepki üzerine işçilerden 118'ini Karayollarına gönderip, 112 personeli ise emekliliğe sevk etmiştir. İl Özel İdaresi'nin bu tasarrufu nedeniyle kış aylarında köylere ulaşımda çok büyük sorunlar yaşanmış, halk perişan

edilmiştir. İl Özel İdaresi'nde işçi sayısının azalması önümüzdeki günlerde köy yollarının yapımı, kanalizasyon döşenmesi gibi hayati önem taşıyan konularda Malatya'nın mağdur edilmesi anlamını taşımaktadır."

Ağbaba'nın önergesinde şu sorular yer aldı, "1-Malatya İl Özel İdaresi toplam 230 personelini gönderdikten sonra eleman ihtiyacı olduğunu belirterek ihalelere çıkmaya başlamıştır. Yapılan uygulamayla devlet zarara uğratılmamış mıdır? Sorumlular hakkında soruşturma açılması düşünülmekte midir?

2- İl Özel İdaresi tarafından İŞKUR aracılığı ile yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında geçici süreli işçi alımı yoluna gidildiği belirtilmektedir. İl Özel İdaresinin yetişmiş iş gücünü

gönderip yerine İŞKUR kaynakları ile geçici işçi alması Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? 3- Altı aylık TYÇP programları bittikten sonra tekrar kış aylarına girilecektir. İl Özel İdaresi tarafından kapanan köy yollarının açılamaması sorunu yeniden gündeme gelecektir. Malatya ve Malatyalılar ne zamana kadar cezalandırılmaya devam edecektir? 4- Köy hizmetlerine gönderilen personelin tekrar İl Özel İdaresi'ne alınmaları düşünülmekte midir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber