Toros Eğitim Kurumları ulusal matematik olimpiyatında Türkiye ikincisi

Toros Eğitim Kurumları 17. Ulusal Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye ikincisi oldu ve Antalya kategorisinde verilen 10 madalya'dan 7'sini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili Toros Eğitim Kurumları'ndan yapılan açıklamaya göre birinci aşamaya giren 561 öğrenci arasından ilk 70 kişinin ter döktüğü sınavda öğrenciler 3,5 saat boyunca 5 sorudan oluşan yazılı sınavı cevapladı. Toros Eğitim Kurumları, Antalya ve Türkiye kategorilerinde yine madalyaları topladı. Antalya kategorisinde verilen 10 madalyanın 7'si Toros'lu öğrencilerin oldu. Olimpiyatın 2. aşama sınavında Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hakan Özen Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya ve Antalya birincisi olarak altın madalya sahibi oldu. Özel Toros İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Ali Şimşek, lise 1 kategorisinde Antalya birinciliği elde etti.

Antalya ikincisi Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi 2. sınıf öğrencisi Fatma Nurdamla Yıldız olurken üçüncülükleri de Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencilerinden Yunus Talha Çevik, Fatih Çoban, Kağan Solmazipek ile Özel Toros Akdeniz İlköğretim Okulu'ndan İbrahim Âşık paylaştı.

Özel Toros İlköğretim Okulu'ndan Osman Berat Yıldırım ile Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi'nden Tuğrul Demir ve Halit Eminoğlu ise Antalya kategorisinde başarı ödülü almaya hak kazandı. Ayrıca Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuğrul Demir ile Özel Toros Akdeniz İlköğretim Okulundan 8. sınıf öğrencisi İbrahim Âşık Türkiye kategorisi teşvik ödüllerine layık görüldü.

Söz konusu başarıların uzun bir çalışmanın neticesi olduğunu belirten Özel Toros Eğitim Kurumları idarecileri, Antalya'yı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber