Manisa'da traktör kullanan çiftçilere reflektör dağıtıldı

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nın başlattığı, "Reflektör tak, görünür ol" kampanyası kapsamında merkeze bağlı Çobanisa beldesinde çiftçilere, 3 bin çift reflektör dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çiftçilere reflektörlerin dağıtımı amacıyla belde meydanında düzenlenen törende konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu ifade ederek, "Traktör ve römork, çiftçinin hayatının en önemli unsurudur. Bu traktörler, her türlü ürünün taşınmasından insan taşınmasına kadar bizlerin can yoldaşıdır ancak traktör kullanırken bazı kuralları ihlâl ediyoruz. İşte bunlardan birisi de küçücük bir ayrıntı gibi görünen ama aslında hayati bir önem taşıyan reflektörlerin takılmasıdır." dedi. Daşöz, reflektörlerin sahtelerinin de satıldığına dikkat çekerek, ucuz diye sahte ürün alınmaması uyarısında bulundu.

İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ise il genelinde reflektörsüz traktör kalmamasının hedeflendiğini kaydetti. Manisa'nın Türkiye genelinde kayıtlı traktör sayısı bakımından birinci sırada yer aldığını ifade eden Erol, son beş yıl içinde traktörlerin karıştığı 338 trafik kazasında 60 vatandaşın hayatını kaybettiği, 511 vatandaşın yaralandığı ve 600 bin liralık maddi hasar meydana geldiği bilgisini verdi.

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman da kampanyaya Çobanisa Belediyesi ile birlikte destek verdiklerini dile getirerek, 3 bin adet reflektörün dağıtıldığı kampanyanın diğer şehirlere de örnek olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Daşöz, bir traktör kasasına sembolik olarak reflektör vidaladı. Törende jandarma yetkilileri çiftçilere uyarıcı broşürler dağıtırken ilköğretim öğrencileri de trafik bilincini arttırıcı mesajların yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber