Erzincan'ı temsil edecek din görevlileri seçildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, Türkiye genelinde yapılacak olan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, Hafızlık ve Ezan-ı Şerif'i güzel okuma yarışmalarının Erzincan seçmeleri yapıldı.

Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya Müftü Burhan İşliyen başkanlık ederken, programa çok sayıda din görevlisi ilgi gösterdi. Program hakkında bilgi veren Müftü Burhan İşliyen, "1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu vesile ile çeşitli programlar icra ediliyor. Başkanlığımız son zamanlarda imam hatiplerimizin, Kuran kurslarımızın katılabileceği programlar düzenliyor. Bunlardan hafızlık yarışması, Kuranı Kerimi yüzüne güzel okuma yarışması, ezan okuma yarışmasının yanı sıra hutbe ve makale yazma yarışması tertip ediliyor. Burada ilçelerimizden ve il merkezinden katılan arkadaşlarımızla birlikte hafızlık, Kuranı Kerimi yüzüne güzel okuma ve güzel ezan okuma yarışmalarını icra edeceğiz. Burada üç tane birinci seçeceğiz. Buradaki birincilerimiz bölge yarışmalarına katılacaklar. Bölgenin ardından Türkiye genelinde yapılacak olan final yarışmalarına katılmaya hak kazanacaklar. Bugün burada üç yarışmayı bir arada yapmayı planladık. Önce hafızlık yarışmasından başlayacağız. Ardından Kuranı Kerimi yüzüne güzel okuma yarışmasını, son olarak ta ezanı güzel okuma yarışmasını yapacağız. Daha önce Türkiye genelinde derece aldığımız oldu. Ezanda Türkiye ikincisi olan arkadaşımız oldu. Bugün yapılan yarışmalarda inşallah Türkiye'de yine derece yaparak Erzincan'ı adını duyuracaklar." diye konuştu.

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMADA ADEM KOCATÜRK, HAFIZLIKTA İLHAMİ TAŞAN BİRİNCİ

Yapılan konuşmanın ardından yarışmaya geçildi. Merkez ve ilçelerde görev yapan din görevlilerinin katıldığı yarışmada, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında birinciliği İliç ilçesinden katılan Adem Kocatürk, hafızlık dalında Erzincan merkezden İlhami Taşan, Ezanı güzel okuma dalında ise birinciliği Erzincan merkezden Ahmet Taştekin elde etti. Yarışmalarda birinciliği elde edenlerden İlhami Taşan 26 Mayıs'ta Tunceli'de, Adem Kocatürk 27 Mayıs'ta Gümüşhane'de, Ahmet Taştekin 31 Mayıs'ta Ağrı'da yapılacak olan bölge seçmelerinde, Erzincan'ı temsil edecek.

Ayrıca, Erzincan'da görev yapan bayan öğreticilerden Tuğba Albayrak, 3 Haziran'da Kars ilinde yapılacak bölge seçmelerinde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında yine Erzincan'ı temsil edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber