Korsan taksicilere ağır cezalar geliyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, korsan taksicilere ceza verilmesini öngören kanun teklifi hazırladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeriyor. Teklif, havacılık sektöründe grev ve lokavt yapılmamasını öngörüyor.

Teklif, Karayolları Trafik Kanunu'nda park ücretinin alınması, araçların çekilmesi, kaldırılması ve muhafazasını da düzenliyor. Buna göre, karayolu üzeri park yerindeki araçlar için karayolunun yapım bakım ve onarımından sorumlu kuruşlarca ve bu kuruluşça işletme izni verilen gerçek ve tüzel kişilerce park ücreti alınabilecek. Bunlar dışında hiçbir gerçek ve tüzel kişi, herhangi bir şekilde park ücreti alamayacak.

Trafik kolluğu, genel kolluk veya diğer yetkililerce trafikten men edilen veya çeşitli nedenlerle muhafaza altına alınan araçların çekilmesi ya da kaldırılıp götürülmesi ile bu araçların koyulacağı yerler ve bu işlemlere ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenecek.

Araçlarını motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlar ile sürülmesine izin veren araçların sahiplerine 3 bin TL, bu suçu tekrar işleyen kişilere 4 bin 500 TL idari para cezası verilecek. Ayrıca aracı kullanan kişinin sürücü belgesi 6 ay süre ile geri alınacak. Araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen amacın dışında kullanılan araçlar 6 ay süreyle, suçun tekrar işlenmesi halinde ise süresiz olarak trafikten men edilecek.

Teklife göre, her büyükşehir belediye başkanlığı bünyesinde ''Trafik Zabıta Birimi'' kurulacak. Bu birim, motorlu araçların büyükşehir sınırları içinde motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde gösterilen amaca uygun olarak kullanılmasını denetleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber