Danıştay Başkanı'ndan "Başkanlık sistemine" destek

Danıştay Başkanı Karakullukçu, "Başkanlık sisteminin demokratik bir yönetim modeli olduğu kanaatindeyiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın kuruluşunun 144. yıl dönümü ve İdari Yargı Günü nedeniyle Danıştay'da tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile çok sayıda davetli katıldı.

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, başkanlık sisteminin demokratik bir yönetim modeli olduğunu düşündüklerini belirterek, ''Bu sistemin siyasi istikrar doğurması, ekonomiye olumlu yansıması, başarılı bir kuvvetler ayrımı gibi avantajları bulunmaktadır'' dedi.

''Yaşadığımız coğrafyanın zorluğu, gözetilmek ve halkımızın beklentileri değerlendirilmek suretiyle bunun anayasa yapımı sürecinde tartışılıp değerlendirilmesi ve sistemin gerekli olup olmadığına dair bir karar verilmesi hukuk devleti ilkesiyle çelişmemektedir'' diyen Karakullukçu, ''Öncelikle devletin şeklinin cumhuriyet olduğu, cumhuriyetin demokratik ve laik olduğu ve hukuku esas aldığı yeni anayasada üzerinde durulması gereken bir husustur'' diye konuştu.

Yüzüğümüzü kaybettik

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelişini beklerken, gazetecilerin kıyafet ve aksesuarlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Karakullukçu, gazetecilerin dikkatini çeken ve haber konusu olan yüzüğünü kaybettiğini belirterek, ''Çok konuştuğunuz yüzüğümün üzerine. Yüzüğümüzü kaybettik. Nasıl kayboldu bilmiyorum'' dedi.

Karakullukçu, yargı mercileriyle ilgili güven ve itibar duygularını sarsıcı nitelikte demeçler vermenin, değerlendirmeler, yayınlar yapmanın kamunun yararına olmadığını belirterek, ''Bu noktada tuzu kokutmamak gerekir. Zira bundan herkes zarar görür'' dedi.

Erdoğan: 100. yıl hedeflerine ulaşacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yayımladığı mesajda, ''İnanıyorum ki Türkiye, adalet mekanizmalarının işleyişindeki maddi sorunları aştıkça, demokrasi ve hukuk reformlarını kararlı bir şekilde sürdürdükçe, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine kolaylıkla ulaşacak, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasındaki yerini alacaktır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber