Eskişehir'de Leman Kültür'ü kurşunladıkları iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı

1 milyon tl haraç istediler, alamayınca otomatik silahlarla taradılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmet İnönü Caddesi Hacı Hüsnü Sokak'ta bulunan Leman Kültür, 22 Ocak 2012 günü saat 23.20 sıralarında otomatik silahla taranmış, bir çalışanın ağır yaralandığı olay mahallinde 33 adet boş kovan, iş yeri içerisinde ise çok sayıda mermi çekirdeği elde edilmişti.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) polislerinin yaptığı çalışma sonucunda A.Y., H.B., S.Ö., S.Y. ve İ.E.Y. isimli şüphelilerin, işsiz ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan diğer şahıslarla birlikte hareket ederek İsmet İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Leman Kültür isimli iş yerinin önceki eski sahibinden 1 milyon TL haraç istedikleri ve bu amaçla tehdit, kurşunlama ve yaralama olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Silahlı suç örgütüne yönelik olarak 4 ay boyunca sürdürülen soruşturmada yeterli delillerin elde edilmesi ile birlikte, Eskişehir il merkezi ile Balıkesir il merkezi ve Bandırma, Erdek, Edremit ve Susurluk ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlenerek H.B., S.Ö., S.Y., İ.E.Y., S.T., H.Y., N.T., M.A., M.O., K.B., O.K., S.İ., E.S.A., E.B., E.T. ve O.B. isimli 16 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan16 şüphelinin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 101 adet tabanca mermisi, 45 adet av tüfeği fişeği, 5 adet boş tabanca şarjörü, 2 adet bıçak, 1 adet plastik jop, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet sahte sürücü belgesi, 29 kök Hint keneviri, 12 adet değişik iş yerlerine kesilen sigara içilmesi yasağına ait ceza tutanağı, 14 adet bilgisayar, 1 adet flash disk ele geçirildi.

Gözaltına alınan 16 şüpheliden 15'i, "silahlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında, iş yeri kurşunlama, ateşli silahla insan öldürmeye teşebbüs, 6136 sayılı kanuna muhalefet, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek, nitelikli yağma, şantaj, tehdit, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber