Haraç çetesi operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Eskişehir'de Ocak ayında istenilen 1 milyon lira haracı vermediği için Leman Kültür'ü kurşunlayarak 2 kişiyi yaralayan aralarında bir devlet memurunun da bulunduğu 16 kişi'den 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de Ocak ayında Leman Kültür'ü kurşunlayan aralarında bir devlet memurunun da bulunduğu 16 kişi'den polisin titiz çalışması sonucu önceki gün yakalandı. Polis, bölgedeki 200 kamerayı büyük bir dikkatle inceleyerek önce olayı gerçekleştiren zanlıları tespit etti, ardından delilleri toplayarak failleri gözaltına aldı. Kurşunlama olayının çete üyelerinin işyeri sahibinden sigara yasağını bahane ederek 1 milyon lira haraç istediği, işletmecinin istenen haracı vermeyince gözdağı vermek amacıyla kurşunlanma olayının gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, "silahlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında, iş yeri kurşunlama, ateşli silahla insan öldürmeye teşebbüs, 6136 sayılı kanuna muhalefet, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek, nitelikli yağma, şantaj, tehdit, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Kentte bir mahallenin muhtarı olan şüphelilerden Savaş, Ö., İbrahim Y., Haşim B., Serkan İ., Onur K., Serkan T., Efkan B., Kaan B. ve Eder A. mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan zanlılar cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber