Alman Bakan Böhmer, Gaziantep'te demir dövdü

Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer Gaziantep'te bir takım ziyaretlerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya Federal Cumhuriyeti Entegrasyon, Göç ve Uyum'dan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Gaziantep Üniversitesi(GAÜN)'nde gerçekleşen ?Türkiye'nin ve Dünya'nın Gerçeği Uluslararası Sempozyumu için geldiği Gaziantep'te bir takım ziyaretlerde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Zeugma Mozaik Müzesi, Kültür Yolu, Mutfak Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Bayazhan Kent Müzesi'nin ardından Medusa Cam Eserler Müzesi ile Zincirli Bedesten'i de gezdi. Gaziantep'teki tarihi ve turistik mekânlardan çok etkilenen Bakan Böhmer, Bakırcılar Çarşısı'nı da ziyaret etti. El yapımı bakır işlemelerini çok beğenen Böhmer, Bakırcılar Çarşısında bir demirci dükkanına girerek usta ile birlikte demir dövdü. Tarih ve turizme kazandırılan projelerden dolayı Başkan Asım Güzelbey'i tebrik eden Alman Bakan, Gaziantep hayranlığını gizleyemedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Kültür Bakanlığı'na devri gerçekleştirilen, dünyanın en büyük mozaik müzesini gezen Bakan Böhmer'e Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim tarafından müze ve sergilenen eserler hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı.

Bakan Böhmer'i gezi sonrasında havaalanından uğurlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Böhmer'e demir döverken çekilen fotoğrafını armağan etti. Bu sürprizden çok etkilenen Konuk Bakan şaşkınlığını gizleyemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber