Cumhurbaşkanı Gül, tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de

Şanlıurfa'da çeşitli gezilerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihe yön verdiği, ortaya çıkması ile tarihin şekil aldığı belirtilen Göbeklitepe'yi gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül, Göbeklitepe Kazı Başkanı Alman Arkeolog Doç. Dr. Klaus Schmidt ve Tarihçi Cihat Kürkçüoğlu'ndan Göbeklitepe ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şanlıurfa'daki temasları sürüyor. Dün Şanlıurfa'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Gül, bugün sabah namazını Dergah Camii'nde kıldı. Daha sonra kaldığı Otel Elruha'da istirhate çekilen Gül, saat 09.00 sıralarında Ateşin suya, odunun balığa dönüştüğü rivayet edilen Balıklıgöl Halilürrahman Göl'ünü gezdi. Burada Gül'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Daha sonra Haleplibahçe'de bulunan, Amazon Kraliçeleri'nin savaş sahnelerinin resmedildiği mozaikleri inceleyen Gül, burada Müze Müdürü Müslüm Ercan'dan mozaikler hakkında geniş bilgi aldı.

Ardından tarihe yön verdiği belirtilen şehre 18 kilometre uzaklıkta Örencik Köyü yakınlarında bulunan 12 bin yılık geçmişe sahip Göbeklitepe'yi inceledi. Dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe ile ilgili Alman Arkeoloji Enstitüsü'nde görevli Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt den bilgi aldı. Ziyaret sırasında Tarihçi Cihat Kürkçüoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'e kazılması durumunda bölgede benzer tapınakların çıkacağını öngördüğünü anlattı. Göbeklitepe çıkışı Örencik köyü muhtarı Cumhurbaşkanının yanına yaklaşarak köy arazilerinin sulanması için su isitedi.

Cumhurbaşkanı Gül'e, Haleplibahçe ve Göbeklitepe ziyaretlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilleri ve diğer ilgililer eşlik etti. Bu arada Göbeklitepe ziyaretinden sonra Gül, Adıyaman'da çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nden helikopterle kentten ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber