Kırkağaç'ta Roman mahallesine okuma salonu yapılıyor

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde eğitim alanında faaliyet gösteren Gelenbevi A.Ş.'nin, Roman vatandaşların oturduğu Hıdırağa Mahallesi'ne kazandırmak istediği Yeni Bahar Okuma Salonu'nun temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Vali Halil İbrahim Daşöz, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, belde belediye başkanları, daire amirleri, İzmir'de bulunan Roman derneklerinin başkanları, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gelenbevi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Sarı, "Roman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bu mahalleye okuma salonu açtık. Maddi sıkıntı içinde bulunan genç neslin okumasını sağlamak ve topluma kazandırmak istiyoruz." dedi. Hıdırağa Mahallesi Muhtarı Bülent Portakal ise devlet-millet kaynaşmasını görmekten çok mutlu olduğu belirterek, Gelenbevi A.Ş. yetkililerine teşekkür etti. Başkan Gedüz de burada ve bütün dünyada yapılan eğitim hizmetlerinde emeği geçenleri tebrik etti. Salonun 3 bin 500 Roman vatandaşın yaşadığı ve 200 öğrencinin bulunduğu mahalleye hizmet vereceğini söyleyen Kaymakam Sırmalı da emeği geçenlere teşekkür ederek, "Geçmişimizden pişmanlık, geleceğimizden endişe duymamak için çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz." dedi. Milletvekili Tanrıverdi de, ?Okumak ve bilgi sahibi olmak, dünyanın en değerli işidir. Okuma alışkanlığını sağlamak, yavrularımızın ve Türkiye'nin geleceğini kurtarmaya vesile olmaktır.? şeklinde konuştu. Vali Daşöz ise, ?Manisa'daki 251 bin dev öğrencinin 7 bin 500'ü Kırkağaç'ta bulunuyor. Kitap okumayan öğrenci, dev olmaz. Büyükleriniz, sizin dev öğrenci olmanız için okuma salonunu ayağınıza getirmiş.? dedi.

Törende ayrıca Yenişehir Roman Derneği Başkanı Ali Yangır, Muhtar Portakal'a Romanca Kur'ân hediye etti. Konuşmaların ardından Müftü Yaşar dua etti, Daşöz ve Tanrıverdi de harç kolunu çevirerek temele ilk harcı koydu. Yeni Bahar Okuma Salonu, 600 metrekare alana yapılacak. Dört sınıf, iki öğretmen odası ve iki dinlenme salonu bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber