33 yıldır spastik oğluna bakan annenin buruk Anneler Günü

Zonguldak'ta 33 yıldır spastik engelli oğluna bakan 3 çocuk annesi Fatma Güneş (52), Anneler Günü'ne buruk giriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yatalak olan oğlu Armağan'ın yerine bahçeden gül toplayan Güneş, kendi verdiği gülleri oğlunun elinden almanın heyecanını yaşadı.

Spastik engelli oğlunun yanından ayrılamayan Güneş, eşi Cafer Güneş'in 14 ay önce vefat etmesiyle zor günler geçirdiğini söyledi. Armağan'a 33 yıl boyunca sevgi ve şefkatle baktığını anlatan Güneş'in en büyük dileği ise oğlunun kendisinden sonra kimsenin eline kalmaması.

OĞLUNUN YERİNE GÜL TOPLADI

Oğluyla dertleşen Güneş, ?Ben oğluma çiçek getirdim. Bu çiçekler benim oğlumun Anneler Günü hediyesi. Onun yerine ben getirdim. O bana vermiş oluyor şu an. Mecburen onun görevini ben yaptım. Bizim günümüz hep böyle kutlanıyor.? diye konuştu.

İlk bebeğinin 1 günlükken öldüğünü, ?Armağan' ismini verdikleri ikinci bebeğinin ise 20 günlükken beyinsel hastalığı bulunduğunu öğrendiğini anlatan Güneş'in, 2 tane sağlıklı çocuğu dünyaya gelmiş. Anne Güneş, 15 yaşına kadar süren havale nöbetlerinden sonra Armağan'ın vücudunda kasılmalarla beraber el ve ayaklarının ters döndüğünü belirtti. Ömrünü hem çocuklarının bakımı ve ev işleri hem de yatalak Armağan'a adayan Güneş, ?33 sene her ihtiyacı bana ait. Az önce dışarıya çıktım ağlamış. Yalnız durmuyor. Gündüzleri uyuyor, sabahlara kadar uyanıp ağlıyor. 10 tane çocuk baksam bunun bakımını tutmaz. Konuştuklarımızı anlıyor. Dışarıdan geldiğimde, o benim geldiğimin farkında oluyor ve gülmeye başlıyor.? dedi.

33 yıldır bebek gibi kucağında özenle baktığı Armağan ile pencereden dışarıyı seyreden fedakar anne, şunları söyledi: ?Akşama kadar gezdiriyorum. Ama yorulunca mecburen yatırıyorum. Zaten gezdirmezsem sırtları hep yara olur. Önceleri sırtıma alarak gezdiriyordum ama artık yapamıyorum. Biz yıllardır böyleyiz. 5?6 yaşlarına kadar pek bir şey anlamadım ama sonradan çok zorlandım. Yaz gelmesini hiç istemiyordum. Yaz gelince dışarıya çıkmak isterdi, sürekli ağlardı. İşlerim olurdu, okula giden çocuklarım vardı. Kapıyı kilitler çocuklarımı almaya giderdim. Geçmişteki yaşadıklarımı anlatsam defterlere kitaplara sığmaz. Bazen kucakta da durmuyor. 33 yıl boyunca hep ağlıyor. Sakinleştiricileri vermesem devamlı ağlıyor. Geçenlerde 14 ay önce ölen babasının mezarına gidip dua ettik.?

?TEK DİLEĞİ OĞLUNUN KENDİSİNDEN ÖNCE ÖLMESİ?

Tek dileğinin oğlunun kendisinden önce kimsenin eline kalmadan vefat etmesi olduğunu ifade eden Anne Güneş, ?Benim halim vaktim varken, elim ayağım tutarken bunu Allah kimsenin eline bırakmasın. Benden önce ölmesini istiyorum. Kardeşleri baksa da ben dayanamıyorum. Diyecek bir söz bulamıyorum.? şeklinde konuştu.

?HASTANEYE GÖTÜRMEKTE ÇOK ZORLANIYORUM?

Yetkililerden evlerinin önüne yol yapmasını isteyen Güneş, çocuklarının evde olmadığı zamanlarda Armağan'ı acil olarak hastaneye götürürken büyük zorluk yaşadığını kaydetti. Kendi çocuklarının yanı sıra ?Evimin önünde merdiven var. Taşıması, götürmesi var. Çocuklarım evde olmadığı zaman merdivenden tek başıma taşımak çok zor oluyor. Bir defa ambulansla hastaneye götürdüm. Ama dönüşte ambulans yoktu. Doktora danıştım, ?cebinde paran varsa gidersin' dedi bana. Sonra çocuğum aklıma geldi aradım, o da arkadaşlarından araba bulmuş beni aldı. Bu zorlukları aşabilirsem oğlumu hastanelere daha rahat götürebilirim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber