Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralıklı kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu akşam saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu bölge genelinde toz taşınımı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde yer yer üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölgesinde bu akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde düşme, Hava kalitesinde azalma) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber