Tedbir kararına uymayıp şiddete devam etti, zorlama hapisle cezaevine girdi

Sakarya'da ailesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkemenin hakkında tedbir uyguladığı kişi, şiddet uygulamayı sürdürünce zorlama hapisle cezaevine konuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da yaşayan K.Y. hakkında, aynı evde yaşadığı babası Z.Y. ve kız kardeşini darp ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Savcılık, aile içi şiddete maruz kalan baba ve kızı için Sakarya 1. Aile Mahkemesi'nden koruma talep etti. Mahkeme, ailesine şiddet uygulayan K.Y.'ye, 3 ay süreyle ailesine yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması yönünde tedbir kararı verdi. Ancak sanık, verilen tedbir kararına aykırı hareket etti. Bunun üzerine sanık hakkında zorlama hapis tedbiri uygulandı. K.Y., hakim kararıyla tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevi'ne konuldu. Zorlama hapis kararıyla 3 gün cezaevinden yatan K.Y. tahliye oldu.

Şiddete uğrayan kadın ve aile fertlerinin korunması için Mart ayında yasalaşarak yürürlüğe giren Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddet uygulayan kişiye tedbir kararına uymaması halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapis öngörüyor. Tedbir kararının gereklerine aykırılığın her tekrarında, ihlal edilen tedbirin niteliğine ve aykırılığın ağırlığına göre zorlama hapsin süresi 15 günden 30 güne kadar çıkabiliyor. Ancak zorlama hapsinin toplam süresi 6 ayı geçemiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber