Gümüşhane'de etkili yağış

20 dakikada metrekareye 10 kilogram yağmur düştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane'de dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle caddeler göle, yollar dereye döndü.

Akşam saatlerinde şiddetli gök gürültüsünün ardından aniden gerçekleşen yağmur yaklaşık 20 dakika boyunca etkili olurken, bu sürede metrekareye 10 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Yağışın ardından caddeler göle, yollara dereye dönüşürken, dik bir vadi üzerine kurulu şehirdeki rampa yollardan ufak çaplı seller geldi. Özellikle Çamlıca mahallesinden başlayarak Sebahattin Aytaç caddesinden Atatürk Caddesine inen yol yağışla birlikte dereyi andırırken, araç sürücülerinin oldukça dik olan yoldan yukarı çıkarken zorlandıkları görüldü.

Şehrin üst caddelerinde ki yollarda yarılmalara sebep olan yağış, etkisini kaybetmesinin ardından gece boyunca da hafif şekilde devam etti.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, son 24 saatte Gümüşhane'de metrekareye 13,8 kilogram yağış düştüğünü, bunun 10 kilogramlık kısmının dün akşam 20 dakikalık zaman diliminde gerçekleştiğini söyledi.

Kul, yağışların aralıklı olarak gök gürültülü sağanak şekilde Perşembe gününe kadar devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber