AK Partili Çalık: Eczacılık yasası yeni bir dönemi başlatacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşacak 'Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun' ile 'Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle yeni bir dönemi başlatacaklarını belirtti.

Çalık, 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Eczacılığın akademik kuruluşunun 173. yılının kutlandığını belirterek, toplum sağlığı açısından son derece kutsal bir görev ifa eden eczacıların önemine dikkat çekti. Halkın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve bu hizmetlerin kesintisiz olarak verilebilmesini sağlamak adına eczacıların üstün bir gayret içerisinde olduğunu ifade eden Çalık, bu sayede Türkiye'de eczacılık hizmetlerinin gelişmiş ülkeler seviyesine taşındığını belirtti. Eczacıların, vatandaşlara ilaç temin etmenin yanı sıra çağın hastalıklarıyla mücadelede kullanılacak ilaçların araştırma, geliştirmesiyle ilgili olarak DA akademik çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Çalık, eczacıların kendilerini sürekli geliştirdiğini ve yenilediğini ifade etti.

Hükümetleri döneminde, eczacılık hizmetlerinin kesintisiz verilmesinin sağlandığını vurgulayan Çalık, şöyle devam etti: ''Sosyal Güvence sisteminde yapılan reformla, tek çatı altında birleşmenin sağlanması neticesinde, halkımız arzu ettiği eczaneden, ihtiyaç duyduğu ilaca kolaylıkla ulaşabilmektedir. Eczacı arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız ve inşallah TBMM Genel Kurulu'nda yakın zamanda yasalaşacak olan 'Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun' ile 'Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'mizle yeni bir dönemi başlatmış olacağız."

Çalık, teklifle getirilen yeni düzenlemeleri ise şöyle özetledi: "Eczacılığı yalnızca ticarethane açma ve mesul müdürlük olarak değil, ilacın üretiminden dağıtımına kadar tüm aşamalardan sorumlu olan 'sağlık hizmet sunucusu' olarak yeniden tanımlıyoruz. Eczane açabilmek için nüfus kriteri getiriyor, yardımcı eczacılığı zorunlu kılıyor, geleneksel tıbbi ürünlerin de eczanelerde satışına imkan tanıyoruz. Ayrıca serbest eczanesi bulunan eczacılara bir defaya mahsus olmak üzere herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın eczanesini, bulunduğu ilçe dışına nakledebilme ve devredebilme hakkı getiriyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber