İşitme engelli öğrencilerden tiyatro gösterisi

Türkiye'de ilk kez engelli işitme engelli öğrenciler tiyatro gösterisi yaptı. Antalya'da düzenlenen gösteride engelli öğrenciler, kendilerinin de hayat içerisinde var olduğunu hissettirmeye çalıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grupta yer alan öğrenciler ayrıca kulakları duymamasına rağmen müzik eşliğinde folklor gösterisinde bulundu.

Engelliler Haftası dolayısıyla Antalya Kepez Belediyesi, Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nun desteğiyle 1. Ulusal İşitme Engelliler Tiyatro Festivali düzenledi. Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen festival, 4 gün boyunca engelli öğrencilerinin düzenleyeceği birbirinden ilginç oyunlara sahne olacak. 4 okuldan 80 öğrencinin katıldığı festivalin perdesi Bursa İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nun ?Şımarık İspanyol Balığı' oyunu ile açıldı. Müzik eşliğinde folklor oynayan engelli öğrenciler, müzik sesini duymadan öğretmenlerinin yardımıyla ritme ayak uydurmaya çalıştı.

Festivalin açılışında ise İstiklal Marşı'nı üzerlerinde Türk bayraklı kıyafetlerle engelli öğrenciler hareket diliyle okudu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, engelli vatandaşların sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri engelsiz bir şekilde yapabilmeleri amacıyla tiyatro festivalini düzenlediklerini açıkladı. Kepez'i engelsiz bir ilçe haline getirme arzusunda olduklarını amaçlayan Tütüncü, "Engellilere kucak açan, engellileri buluşturan, engellilerle toplumun buluşmasını sağlayan bir belediyecilik anlayışını yerleştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Festivalde Kepez, Bursa, Eskişehir ve İstanbul İşitme Engelliler İlköğretim Okulu sahne alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber