TKDK, Amasya'da 19,5 milyon liralık proje onayladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği(AB) Komisyonu'ndan fon kullanımı için yetki alan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı(IPARD) kapsamında Amasya'da 10 başvuru sahibinin yaklaşık 19,5 milyon lira değerindeki projelerine destek vermek üzere sözleşme imzalayacak.

TKDK Amasya İl Koordinatörü Yusuf Bayram, "Amasya'da hibe desteği almak üzere 3'üncü çağrı döneminde proje başvurusunda bulunmuş olan 15 proje incelenmiş ve 10 proje sahibiyle sözleşme imzalanma aşamasına gelinmiştir. Sözleşmelerin imzalanmasına müteakip faydalanıcılarımız projelerini uygulamaya başlayacaklar ve projelerinde belirtildiği tarihlerde Kurumumuz ödemelerini alacaklardır." dedi.

Her çağrı döneminde sözleşme imzalayan yatırımcı sayısının katlanarak arttığı hibe programında kurulacak olan işletmelerin yüzde 50 ile yüzde 65 arasında desteklendiğini belirten Yusuf Bayram, sözleşme imzalamaya hak kazanan 10 projeden 9 adetinin Suluova İlçesi'nde et üreten tarımsal işletme kurulumu, 1 projenin de Merzifon İlçesi'nde süt üreten tarımsal işletme kurulumu olduğunu belirtti.

Bayram, "Suluova İlçesinde uygulanacak olan 9 adet projenin 7'si Suluova Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilecektir. Böylece Suluova ilçesinde AB standartlarında modern hayvancılık tesislerinin ortaya çıkmasıyla ilçenin sosyo-ekonomik yapısı da olumlu yönde değişecektir." bilgilerini verdi.

Vatandaşları proje başvurusu yapmaya davet eden Bayram, Amasya'da birçok yatırımcının proje sunmak için uygulanmış projeleri görmeyi beklediğini söyledi. Sözleşme imzalayacak bu 10 başvuru sahibinin diğer yatırımcılarımıza da örnek olması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber