İstanbul'da sağanak yağış

İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan sağanak yağış etkisini arttırarak, kısa süreli fırtınaya dönüşecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, öğleden sonra başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yanı sıra, güney ve güney batı yönünden gelen kuvvetli rüzgar, İstanbul'da etkisini sürdürüyor. Rüzgarın, yağışla birlikte zaman zaman hızını arttırarak kısa süreli fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul'un Anadolu yakası ile Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece civarında sağanak yağışlar, saat 18.00'e kadar kuvvetli olacak. Kuvvetli yağışlar, yer yer dolu şeklinde düşecek.

Kısa süreli fırtına, İstanbul Boğazı'nda da etkili olacak. Denizde 4-6 kuvvetinde esmesi beklenen rüzgar, yağışın da etkisiyle 7 kuvvetine çıkacak.

Öte yandan, İstanbul'da yarın yağışlar, öğle saatlerinde başlayacak, akşam saatlerine kadar aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam edecek.

Yağış uyarısı

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre de yarın sabah saatlerinde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak, öğle saatlerinden itibaren Antalya merkezinin yanı sıra Aksu, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Isparta'nın Sütçüler, Aksu, Eğirdir, Yenişarbademli, Burdur'un Bucak, Ağlasun, Çeltikçi ilçelerinde yer yer etkili olacak.

Ayrıca Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Muş ve Bingöl çevrelerinde de lokal kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Etkili yağışların ve rüzgarın oluşturabileceği ani su baskını, taşkın, yıldırım ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber