KİM çalışanları engellilere destek için işaret dili ile konuştu

KİM Marketler Zinciri, Engelliler Haftası'nda bir günlüğüne çalışanlarını susturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engellilerin toplumdan dışlanmasının önüne geçmek adına konuşmama kampanyasına imza atan personel, yakalarına kırmızı kurdeleler takarak kendi arasında işaret diliyle anlaştı.

?Engelliler İçin Susuyoruz' sloganıyla başlattıkları kampanyanın tüketicilerden büyük ilgi gördüğünü anlatan Genel Müdür Hamit Akçay, ?Türkiye nüfusunun 9 milyondan fazlası engellilerden oluşuyor. Bu rakamın 2,5 milyona yakını ise işitme ve konuşma engellilerden oluşuyor. Fakat engellilerin sessiz çığlıklarını duymazdan gelerek adeta onları toplumdan izole ediyoruz. Özellikle perakende sektörü en çok eleştiri alan kurumlar arasında. Engelsiz hayat sözü lafta kalmasın diye bu projeye başladık. 60 mağazamızda işaret dili bilen personel istihdam ettik. Kamu ve özel sektörde temel seviyede işaret dili bilen personel şartı getirilmeli.? dedi.

?BU KURUMDA İNGİLİZCEDEN ÖNCE İŞARET DİLİ ŞARTI VAR?

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına çok sayıda çalışma yaptıklarını dile getiren Akçay, şunları ifade etti:

?KİM Akademi adını verdiğimiz eğitim departmanımız kanalıyla son bir senede işe her yeni alınan elemana işaret dili bilme mecburiyeti getirdik. Bu alanda perakende sektöründe bir ilki başlattık. Engelliler Haftası dolayısıyla sadece işitme ve konuşma engellilerle değil kendi aramızda dahi konuşmayı yasaklayarak işaret diliyle anlaştık. Toplumsal duyarlılığı artırabilmek için konuşma ve duyma engelli kişileri daha iyi anlamak ve kendimizi onların yerine koymak için bir günlüğüne konuşmayı yasakladık. Çalışanlarımıza kendilerinin de bir gün engelli olabileceğini göz önüne almalarını ve mağazalarımıza gelecek engellilere bu yönde davranmalarını talep ettik. İşaret dilini yanı sıra mağazalarımızda engellilerin girişini güçleştiren turnikeleri kaldırarak otomatik açılır kapanır turnike sistemine geçtik. Engelliler için tekerlekli alışveriş arabaları aldık. Yakın bir zamanda tüm mağazalarımıza bu arabaları yaygınlaştıracağız. Engelli asistanı uygulamasına başladık. Mağazamıza bir engelli geldiğinde alışverişinin başından sonuna kadar bu asistan eşlik ediyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber