Engelli çocuklara eğitim vermeden devletten para almışlar

Adana'da köylerden topladıkları engelli çocuklara eğitim vermeden devletten kişi başı 508 lira aldıkları belirlenen iki rehabilitasyon merkezinin 5 yöneticisi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Jandarma Komutanlığı'nca İmamoğlu ilçesi başta olmak üzere köylerde ikamet eden engelli çocuklara eğitim ve öğretim veren iki rehabilitasyon merkezinin, engelli çocukların kayıtlarını yaptırmalarına rağmen eğitim vermedikleri belirlendi. Bazı engelli çocuklara ise 4 saat eğitim vermelerine rağmen 12 saat gibi göstererek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Bunun üzerine İmamoğlu ilçesinde iki rehabilitasyon merkezine operasyon düzenlendi.

102 engelli çocuğun eğitim gördüğü bir rehabilitasyon merkezi kurucusu ve yöneticisi S.Y.G., şirket kurucuları M.A.Y. ve S.S. ile 42 engelli çocuğun eğitim gördüğü bir başka rehabilitasyon merkezi kurucusu ve yöneticisi R.K. ve bu şirketin muhasebecisi S.A. gözaltına alındı.

Her iki iş yerinde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 33 adet fişek, 3 adet ajanda, 9 adet belge, 4 adet banka ödeme emri, 11 adet yoklama defteri, 177 adet fatura, 5 adet cep telefonu ile sim kart ele geçirildi.

Sorguları tamamlanan şahıslardan S.Y.G., S.S. ve M.R. sevk edildikleri İmamoğlu Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine konuldu. M.A.Y. ve S.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber