?Şırnak vekaleten yönetiliyor'

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler, doktorlar, memurlar ve bürokratlar Şırnak'a gitmek istemiyorlar. Kentte 5 önemli müdürlük vekaleten yürütülüyor. Bini aşkın öğretmen eksiği var ve doktor yokluğundan sağlık hizmetleri yarı kapasiteyle veriliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi deyince, sağlık, eğitim, güvenlik gibi sorunlar ilk sıralarda yer alıyor. Tarihi, doğal güzellikler, kültürel miras çoğu zaman ilk akla gelenler arasında bulunmuyor. Yetkililere göre kronikleşmiş bu ön yargı kentteki hizmetlere de vurulan en büyük darbe.

Şırnak'ta bu ön yargı nedeniyle, bürokratların, öğretmenlerin ve doktorların gitmek istemediği illerin başında geliyor.

Bir çok insanın Şırnak deyince duraksadığını beliren Vali Osman Güneş, ?İlimiz Şırnak'ın terörle özdeşleşmiş olmasından çok rahatsızız. Şırnak'ı bir terör ili olarak görmek ve buna bağlı olarak da gelmek istememek, ben bunu vatanperverlikle bağdaştıramıyorum. Öğretmenlerimiz kura çekiyor, neresi çıkıyor Şırnak...

BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI
Gelmemek için istifa ediyorlar. Böyle bir yaklaşımı kabul edemiyoruz. Aynı şekilde doktorlarımız da Şırnak'a gelmek istemiyor? dedi. Bini aşkın öğretmen açığı bulunduğunu anlatan Vali Güneş, kentte doktor eksikliği yüzünden sağlık hizmetlerinin de yarı kapasiteyle verildiğini belirterek bir çok sağlık ocağının da ebe ya da sağlık memuruyla hizmet vermek zorunda kaldığını söyledi.

Vali Güneş'i kaygılandıran konulardan biri de ard arda gelen istifalar. En son olarak Güçlükonak ilçesinin tek doktorunun da istifa ettiğini belirten Osman Güneş, ?Şu anda bu ilçeme doktor bulmak çok zor olacak? diye konuştu. Prosedür gereği istifa gerekçesinin belirtilmek zorunda olmadığını anlatan Güneş, ?İstifa edenlerin büyük bir bölümü burada kalmak istemiyor. Ama gerekçe olarak bunlar gösterilmiyor. Anadolu'nun ortalarına, Akdeniz, Karadeniz ya da Ege'ye gitmek istiyorlar. Dilekçelerde ise yalnızca özel bazı nedenlerle istifa ediyoruz diye yazıyor arkadaşlarımız.?dedi.

?VEKALET ASIL GİBİ OLAMAZ?
Şırnak'ın bürokrasisinde de durum pek farklı değil, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü ve Özel İdare gibi önemli birimler vekaleten yürütülüyor. Görevi yürütenlerin tüm iyi niyetlerine rağmen asılları gibi olamayacağını anlatan Osman Güneş, fikrini ?Bir görevde asaleten sorumluluk üstlenen ile vekaleten o sorumluluğu üstlenen arkadaşlarımız arasında hizmeti benimseme, sorumluluğun altına girme konusunda farklılıklar oluyor. Asaleten o göreve atanmış ve taşın altına elini sokmak durumunda olan arkadaşlarla, müdürlerle çalışmayı yeğlerim?sözleriyle belirtti.

Hizmetleri aksatan bu ön yargının isyanın eşiğine getirdiği kentin valisi ilinin güvenli olduğunu her yerde altını çizerek anlatıyor. Şırnak'ta bir süre kalanların düşüncelerinin değiştiğini söyleyen Vali Güneş'e göre yeterki yolu Şırnak'a düşenler artık ön yargılı olmasın.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber