İç Anadolu'da hububatın kalitesi ve verimi yükseltilecek

İç Anadolu Bölgesinde üretilen hububat ürünlerinin kalitesi ve verimi yükseltilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından ?serin iklim tahılları' çalışması kapsamında Konya, Polatlı ve Ankara bölgesinde üretim yapılan arazilerde incelemelerde bulundu. 40 kişiden oluşan çalışma gurubunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları, TİGEM, TMO, PANKOBİRLİK, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile sektörün sivil temsilcileri yer aldı. Heyet, İç Anadolu Bölgesinde üretilen ürünlerin kalite ve verimliliği hakkında düzenlenen bir panelle bilgilendirildi. Panelde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı enstitülerde geliştirilen Tosunbey, Eminbey, Bayraktar gibi buğday türlerinin bölgede rağbet görmeye başlanıldığına dikkat çekildi. Panelin konuşmacıları geliştirilen yeni buğday türlerinde yüksek kalite ve yüksek verim özelliğinin öne çıktığına dikkat çekti.

Panel Sorumlusu Tahıllar ve Yemeklik Dane Baklagiller Çalışma Grubu Koordinatörü Ziraat Mühendisi Vicdan Acar, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından başlatılan kaliteye dayılı alım sisteminin etkileri ile yeni geliştirilen çeşitlerin kalite bakımından önemini anlattıklarını söyledi. Acar, ?Bakanlığımız enstitülerinde geliştirilen Tosunbey, Eminbey, Bayraktar gibi buğday çeşitlerinin İç Anadolu'da rağbet gördüğünü gözlemledik. Yeni alım sistemi içinde, yüksek kaliteli ve yüksek verimli buğdayların çiftçiler tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz.? dedi.

Polatlı Ticaret Borsası'na üye buğday tüccarları, Konya Ovası Projesi (KOP)'nin devreye girmesi gerektiğini belirterek, Gökpınar barajının da bir an önce tamamlanması gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber