Tatil ense yapmak değildir

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ve paydos zili çaldı. Milli Eğitim Bakanı Çelik karne gününde 3 ayrı mesaj verdi. Biri velilere, biri öğrencilereydi. En sıkı mesaj ise öğretmenlere gitti: Yeni sistem hakkında bilgi sahibi olun, hazırlık yapın

Eylül 2004 tarihinde başlayan 2004-2005 eğitim-öğretim yılı dün sona erdi. İlköğretim okullarındaki 10 milyon 565 bin öğrenci ile ortaöğretim okullarındaki 3 milyon 39 bin öğrenci yaklaşık 3 ay sürecek tatil yapacak. Milli Eğitim Bakanı Çelik milli sporcu Süreyya Ayhan'ın da mezunu olduğu ve bu yıl Eskişehir'de gerçekleştirilen Türkiye Atletizm Şampiyo-nası'nda birincilik kazanan Yahya Kemal Beyatlı Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Çelik Portekiz'de gerçekleştirilecek dünya elemelerine katılacak öğrencileri kutladı. Bakan Çelik'in karne mesajlarından herkes payını aldı. 3 mesajdan ilki öğrencilereydi...

Öğrencilere: Çelik her 100 öğrenciden ancak 10'unun ÖSS'yi kazanabildiğini belirterek öğrencilere "ÖSS'yi kazanmadığınız zaman her şeyin bittiğini düşünmeyin. Hayat bu genç yaşta size birçok imkanlar sunmaya hazırdır. Yeter ki yararlanmasını bilin" diye seslendi.

Velilere: Çelik velilere de seslendi ve çocuklarını yargılayacak ifadeler kullanmamalarını istedi. "Çocuklarınıza vereceğiniz en güzel mesaj 'her şeye rağmen seni seviyorum' olmalıdır" dedi.

Öğretmenlere: Milli Eğitim Bakam Çelik öğretmenlerden de "yeni ders programlarındaki kavramlarını yakından tanımalarını ve benimsemelerini, eğitim-öğretimle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmalarını" istedi. "Tatil ense yapma anlamına gelmemelidir" diyen Çelik, yöneticilerin de tüm okul personelini toplayarak bir değerlendirmede bulunmaları ve yeni eğitim-öğretim yılına ciddi hazırlık yapılması talimatı verdi.


vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber