Büyükşehir Belediyesi: Kırcami ile ilgili Bakanlık'tan yazı gelmedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün, Kırcami bölgesinde imar planı yapılmasına yönelik ?Kamu Yararı Kararı' talebini içeren yazısının kendilerine ulaşmadığını duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel'in, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne, Kırcami bölgesi için 'taslak plan' göndermesini isteyen yazı yazdığı yönündeki açıklamasına cevap geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türel'in sözünü ettiği bakanlık yazının henüz belediyeye ulaşmadığı belirtildi. Bakanlığın istediği bilgi, belgeler ile şematik taslak planın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 20 Şubat 2012 tarihli yazısıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne dosya olarak sunulduğu bilgisine yer verilen açıklamada; ?Bakanlığa gönderilen bu dosyanın bir örneği de Sayın Menderes Türel'e de iletilmiştir. Bu yazımızda bakanlığın istediği; Toprak Koruma Kurul Kararı, Büyükşehir Belediye Meclis kararı, Kırcami bölgesinin konumu ve mevcut durumu, Antalya Nazım İmar Planı nüfus dağılımı ve Çevre Düzeni Planı ilişkisi, Kırcami bölgesi için önerilen fonksiyonlar, Kent içi ulaşımı açısından Kırcami bölgesinin önemi, Kırcami bölgesinin kentsel makro form açısından önemi, ayrıntılı biçimde açıklanarak şematik bir taslak plana dayandırılarak gönderilmiştir. Görüldüğü üzere bakanlığın istediği tüm bilgi ve belgeler taslak planla birlikte şu anda bakanlığın elinde bulunmaktadır. Kırcami bölgesi için beklenen ?Kamu Yararı Kararı' verilebilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne düşen tüm sorumluluklar yerine getirilmiştir.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber