Engelleri ortadan kaldırdılar

Erzincan'da, Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen atletizm ve masa tenisi müsabakalarına katılan engelli öğrenciler, mücadeleleri ve azimleri ile engelleri ortadan kaldırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta kapsamında Erzincan'daki kamu ve özel rehabilitasyon merkezlerinin organizasyonu ile Masa Tenisi ve Atletizm dallarında Özel Olimpiyatlar İl Şampiyonası düzenlendi.

Şampiyonaya Erzincan'da faaliyet gösteren 2 okul ve 3 özel rehabilitasyon merkezinde eğitim alan 64 engelli öğrenci katıldı. Masa tenisi yarışmasında ilginç görüntülerin ortaya çıktığı müsabakalarda engelli öğrenciler raketleri ve pinpon toplarını ustaca kullandı. Atletizm yarışmaları ile nefesleri kesti. 50 ve 100 metrelik parkurlarda yaş kategorilerine göre yarışan engelli öğrenciler, bir birlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele etti.

Özel Olimpiyatlar İl Şampiyonası hakkında bilgi veren Sümer İş Okulu Müdürü Yunus Kabil, amaçlarının özel çocuklara spor yaptırarak rehabilitelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Yunus Kabil, şöyle konuştu:

?Dünya Özel Olimpiyatları tarafından düzenlenen Erzincan da masa tenisi ve atletizm şampiyonası düzenlemiş bulunuyoruz. Şampiyonamıza ilimizde bulunan özel sporcuların hepsini kattık. İki devlet okulu ve üç tanede rehabilitasyon merkezimizi kattık. Hepsinden 10'ar sporcu aldık.

Toplamda 64 sporcumuz yarışıyor. 24 tanesi masa tenisinde yarışmalarını yapıyor. 40 tanesi de atletizm dalında yarışıyorlar. Bunlar 15 yaş üstü ve 15 yaş altı kategorilerinde yarışıyor. Burada amacımız; özel çocuklarımıza spor yaptırarak rehabilitelerine katkı sağlamak. İlk kez Erzincan'da böyle bir şampiyona düzenliyoruz.?

Özel Olimpiyatlar İl Şampiyonasında dereceye giren engelli sporcular için madalya töreni yapıldı. 13 Şubat Spor Salonunda yapılan madalya törenine Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkan Vekili Yılmaz Karaca, İl Jandarma Komutanı J.Kur.Alb.Mehmet Artar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Madalya töreninde açıklama yapan Vali Selman Yenigün ise yaptığı açıklamada, ?Eğitim her alanda hepimize gerekli olan bir olgudur. Ama engellilere yönelik olan eğitimi ne kadar kudretli, ne kadar yararlı sonuçlar doğurduğunu daha net olarak görüyoruz. Eğitim sonucunda burada bulunan kardeşlerimiz hiçbir engelsiz vatandaşımızı aratmayacak ölçüde başarılı sonuçlara imza atıyorlar.? dedi.

Dereceye giren engelli sporcuları kutlayan Vali Selman Yenigün, sporcuların madalyalarını da taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber