Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivali başlıyor

Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun işbirliğiyle düzenlenen ?Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivali', yarın başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Yunanistan, Tunus, Bulgaristan ve İtalya'dan çok sayıda pilotun katılacağı festival, 18-19-20 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Festival Komitesi Başkanı Fırat Hayri Çeliköz, ?Ceyhan yolu Suluca köyü yakınlarındaki Kelaynak Havacılık Kulübü uçuş pistinde düzenlenecek festivalde çok hafif motorlu hava araçları sınıfında yer alan microlight, ultralight, autogyro, paramotor, serbest paraşüt atlayışları, R/C model uçak gösterileri, sıcak hava balonu uçuşu yapılacak.? dedi.

Hedeflerinin havacılığı sevdirmek olduğunu belirten Çeliköz, iklim ve meteorolojik anlamda Türkiye'de havacılık faaliyetinin en iyi şekilde gerçekleştirilebileceği yer olan Adana'da yapmaya karar verdiklerini vurguladı.

Türkiye'nin en iyi serbest paraşütçülerinin etkinlikte atlayış yapacaklarını, ayrıca Pilot Ali İsmet Öztürk'ün akrobasi gösterisinde bulunacağını kaydeden Çeliköz, 50'nin üzerinde çok hafif motorlu hava araçlarının katılımını beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber