Ordu Valisi Düzgün: 'Devlet, üniversiteler için çok ciddi bütçeler ayırıyor'

Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Devlet, üniversiteler için çok ciddi bütçeler ayırıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından "Tıp Fakültesi Laboratuvar Donatımı Yardım Kampanyası", Vali Düzgün ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla kamuoyuna duyuruldu.

ODÜ Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleşen programda konuşan Vali Düzgün, üniversitelerin bir şehrin gelişiminde çok önemli rol üstlendiğini belirtti.

Daha önceki yıllarda birçok ilin üniversiteye sahip olmak için çeşitli kampanyalar yürüttüğünü, bu iller arasında Ordu'nun da olduğunu anlatan Düzgün, şöyle devam etti:

"Üniversiteler bir şehrin gelişmesinde çok önemli lokomotif görevi görüyor. Geçtiğimiz yıllarda üniversiteye sahip olmayan iller kendi illerinde üniversitelerin kurulması için kampanya başlatıp bir baskı unsuru oluşturuyorlardı. Her il üniversitesine sahip olma konusunda yoğun gayret gösteriyordu ve gösterdi. Ordu ilimiz de bunların başında geliyordu. Bu konuda ODÜ'de yaklaşık 6 yıldır kuruluşundan bugüne kadar öğrenci, fakülte, bina ve öğretim sayısında ciddi artışlar oldu. Öğrenci sayısını 3 katına kadar çıktı. Bu sayı her geçen gün giderek artıyor. Yeni açılan yüksekokul ve fakültelere her geçen yıl yenisi ekleniyor. Örnek verecek olursak geçtiğimiz yıl Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi ODÜ bünyesinde eğitim ve öğretime başladı."

Üniversitelere çok ciddi bütçelerin ayrıldığını söyleyen Düzgün, şöyle konuştu:

"Devlet, üniversiteler için çok ciddi bütçeler ayırıyor. ODÜ'nün bütçesi de İl Özel İdaresi'ne yakın. Ama tabi ki bir üniversitenin daha hızlı gelişebilmesi için ve daha hızlı büyüyebilmesi için Orduluların ve Ordu ekonomisinin daha fazla faydalanabilmesi için daha ciddi ilerlemeler olması gerekiyor. Bu amaçla ODÜ Tıp Fakültemizin daha hızlı bir şekilde eğitim ve öğretime başlaması için 'Tıp Fakültesi Laboratuvar Donatımı Yardım Kampanyası' başlatıldı. Bu konuda iş adamlarımızın katkı yapmalarını bekliyoruz. Daha önce birçok sivil toplum kuruluşuyla yaptığımız görüşmelerde gerekli katkıyı vereceklerini belirttiler. Herkesi imkanı ölçüsünde üniversitemize sahip çıkmaya, yeni yapılacak binalara katkı vermeye davet ediyorum. Orduluların da bu konuda kendilerini göstermesini bekliyoruz."

Vali Düzgün, gelecek yıllarda ODÜ Tıp Fakültesi'nin kendisine ait bir hasta ve öğrenci yurdunun olacağını da sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise üniversiteye herkesin sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu manada gerçekten çok önemli gelişmeler kaydediliyor. Tıp fakültemize ait morfoloji binamızın teslimini almış bulunuyoruz. Fakat hepimizin malumu laboratuvar, teçhizat ve diğer gereksinimler çok ileri safhada pahalı. Birçok iş üzerinde çaba sarf etmemize rağmen bu konuyla ilgili özellikle desteklere ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada sayın valimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın yanı sıra bütün kamu kuruluşlarının desteklerini her zaman görüyoruz. Fakat biraz daha fiiliyata dökmek gayesinde bir aradayız. Bir kampanya başlattık. Bu kampanya tıp fakültemizle ilgili. İnanıyorum ki bu kampanya bir başlangıç olacak. Çok büyük bir tetikleyici unsuru olacaktır. Hem Ordu iline hem çevredeki illere hem de bölgeye. Morfoloji binamız öğrencilerimizin ve öğretim görevlilerimizin birlikte oldukları bir alan. Burada laboratuvar ihtiyaçları da üst seviye. Bu noktada ihtiyaçlarımızı halkımızla, iş adamlarımızla paylaşma arzusundayız. Bu konuda herkesin desteklerini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber