Cumhurbaşkanı Gül: Ankara yeni bir rüzgar estirmek için hazır

Ankara Alışveriş Festivali açılış galasında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da valilik, belediye ve bütün kuruluşların birleşerek yeni bir rüzgar estirmek için hazır olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TOBB, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve birçok sivil toplum örgütünün ortaklaşa düzenlediği Ankara Alışveriş Festivali'nin açılış galası Sheraton Otel'de yapıldı. Galaya başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ATO Başkanı Salih Bezici ile festivalin tanıtım yüzü olan Hollandalı top model Doutzen Kroes ve birçok sanatçı katıldı.

Galada bir konuşma yapan Gül, Hatay'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, başladı. Ankara'da valilik, belediye ve bütün kuruluşların birleşerek yeni bir rüzgar estirmek için hazır olduğuna dikkat çeken Gül, ''Ankara Türkiye'nin başkenti. Bundan daha büyük bir marka olmaz. Bu markayı harekete geçirmek gerekiyor. Türkiye, Ankara'dan idare ediliyor, önemli stratejik kararlar burada alınıyor" dedi.

Ankara'yı daha güçlü yapmak için Ankaralılara çok iş düştüğünü vurgulayan Gül, bütün resmi zevatın Ankara'da olduğunu, kentte 16 üniversite, 200 binin üzerinde üniversite öğrencisi, büyük savunma sanayisi ve özel sektör kuruluşları olduğunu ifade etti. Böyle bir Ankara'da ticareti daha canlandırmak ve yabancıların uğrak yeri haline getirmek gerektiğine değinen Gül, konuşmasına şöyle devam etti: ''Hep beraber, el birliği içinde organize ettiğiniz alışveriş festivalinin bu işlevi en güzel şekilde yapacağına inanıyorum. Bu faaliyetler bir yandan alışverişi canlandıracak, diğer yandan Ankara'nın kültür hayatına büyük katkı yapacaktır.?

Konuşmasının sonunda festivalin organizasyonunda emeği geçenleri kutlayan Gül'e ATO Başkanı Salih Bezci festival rozeti taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber