ÇGC basın yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) düzenlediği basın yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan Oteli'nde düzenlenen törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, vatandaşın bilgi edinme, haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olan basın mensuplarının düzenlediği geceye katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Basının her yönüyle toplum, yönetim ve demokrasi için önemli bir kurum olduğunu ifade eden Coş, basın meslek ilkelerine göre yapılan gazetecilik faaliyetinin baş tacı olduğunu vurguladı. Coş, ?Ben basın meslek ilkelerine uyarak, vatandaşımızın hukukunu, demokrasiyi savunan; görevini en iyi şekilde yapan, bunun için her türlü meşakkate katlanan gazetecilerimizi sevgiyle saygıyla anıyorum.? dedi. Coş, yaz, kış mesai mefhumu tanımadan koşturan basın mensuplarını tebrik edip, başarılarının devamını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana'nın büyük bir aile, basının ise yol arkadaşları olduğunu dile getirdi. Basından çok faydalandıklarının altını çizen Aldırmaz, ödül alan gazetecileri tebrik etti.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, basın mesleğinin hak ettiği yere gelmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin ellerinden alınan haklarının geri verilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Basından sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konunun farkında olduğunu hatırlatan Esendemir, ?Gazetecilerin bu sorunuyla ilgili büyük çaplı araştırma yapılıyor. İnşallah müjdeli haberi bir an önce alacağız umudundayım.? diye konuştu.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Akkaya, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık, CHP Adana eski Milletvekili Hulusi Güvel ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda bir süre önce hayatını kaybeden ÇGC Genel Sekreteri ve TGS Şube Başkanı merhum Mustafa Gümüşdamla ile ilgili görsel sunum, duygulu anlar yaşattı. Adana basın çalışanların fotoğraflarından oluşan fotoğraflardan oluşan gösterimin yer aldığı törende katılımcılar, yarışmada başarı gösteren gazetecilere ödüllerini verdi.

Yarışmada ödül alan gazeteciler ile çalıştıkları kurumlar şunlar:

Haber Dalı

Başarı Ödülü: Ahmet Akgün (Ahiretteki mekan dünyadan pahalı - Adana Haber)

Haber Fotoğrafı

Başarı Ödülü: Mehmet Şahin (Bu Vefanın Eşi Yok - Zaman Gazetesi)

Araştırma-İnceleme

Başarı Ödülü: Aykut Ünlüpınar (Fiyat yükseldi, kaçak et arttı - Anadolu Ajansı)

Röportaj

Başarı Ödülü: İnci Gül (Kürt Aydını - Çukurova Pres)

Güncel Yazı

Başarı Ödülü: Murat Yıldız (Orhan Kemal için utan Adana - Ekspres)

Spor Sayfa Düzeni:

Başarı Ödülü: Bülent Vezir (Çukurova Press)

TV Haberi:

Başarı Ödülü: Başak Akbulut (Dalış - Kanal-A)

TV Programı:

Başarı Ödülü: Kadir Puslu, Murat Yonat, Ayşe Gül Akkuş (Her yerdeyiz - Kanal-A)

TV Araştırma İnceleme:

Başarı Ödülü: Cuma Yavuz (Uyuşturucu madde kullanımı - TRT)

TV Görüntü

Başarı Ödülü: Eser Pazarbaşı (Havaalanında bomba Paniği- TRT)

TV Kurgu Montaj

Başarı Ödülü: Ali Demirkıran (Aytaç Durak Belgeseli - Kanal-A)

TV Röportaj

Başarı Ödülü: Başak Akbulut (Zihinsel Engelliler - Kanal-A)

Radyo Haber Programı

Başarı Ödülü: Sema Erdoğan (Değirmen - Radyo Başkent)

Çoban Yurtçu Ödülü: Ufuk Tekin (Sabah Gazetesi)

Mustafa Gümüşdamla Ödülü: Figen Ekiz (5 Ocak Gazetesi)

Ali Hoşfikirer Ödülü: Volkan Kaşık (Anadolu Ajansı)

Sabancı Ödülü: Murat Kibritoğlu (Doğan Haber Ajansı)

ÇGC Özel Ödülleri: Abdullah Özyurt (Zaman Gazetesi), Tevfik Dinçkalmış (İlkhaber Gazetesi), Sabit Özkeser (Refleks Gazetesi), Yusuf Baştuğ (Doğan Haber Ajansı), Soner Kan(İhlas Haber Ajansı), Ahmet Kırmızıdal (Toros Gazetesi), Vural Köse (Günaydın Gazetesi).

?Haber fotoğrafı' dalında ?Bu vefanın eşi yok' başlıklı eseriyle ?Başarı ödülüne' layık görülen Zaman Gazetesi Adana Bölge Muhabiri Mehmet Şahin' ödülünü CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş'ün elinden aldı. ÇGC Özel ödülü alan Zaman Gazetesi Muhabiri Abdullah Özyurt'a ise ödülünü Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber