Adana'da terör örgütü operasyonu

Terör örgütünün gençlik yapılanması içinde güvenlik güçlerine, otolarına, toplu taşıma araçlarına molotofkokteyli ve parça tesirli bombalı saldırı olaylarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince terör örgütü PKK/KCK'nın Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi içerisinde korsan gösteri yapma, yol kapama, lastik yakma, güvenlik güçlerine, otolarına, toplu taşıma araçlarına yönelik taşlı ve molotof molotofkokteyli, havai fişekli ve el yapımı parça tesirli bombalı saldırı olayları, araç kundaklama, terör örgütü içerisinde silahlı faaliyetlerde bulunmak üzere kırsal alana elaman temin edip gönderme gibi eylem ve faaliyetler içerisinde oldukları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Yapılan operasyonda H.Ö, S.D, Z.Y, M.G, T.K, A.E, S.D, S.P, R.İ, M.A, Y.U, R.D. ve F.T'nin gözaltına alındığı, şüphelilerin üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramada 4 bilgisayar, 14 cep telefonu ve sim kartları, 7 flash bellek, 6 hafıza kartı, 40 CD ve DVD, 24 yasak yayın ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'sinin tutuklandığı, 6'sının ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden bölücü terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunan örgüt mensuplarının bu tür girişimlerinin önlenmesi, eylemlere giren şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir. Terör olaylarının önlenmesi amacıyla değerli vatandaşlarımızın desteği büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın ihbarları büyük titizlikle değerlendirilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber