OKS'de 3 soru yanlış iddiası

Haber Giriş : 13 Haziran 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Özel Fatih Dershanesi Müdürü Metin Biniş, OKS'de üç soruda hata olduğunu ileri sürdü. A kitapçığındaki fen bilimlerinde 7. soru ile sosyal bilgiler 14. ve 18. soruların hatalı olduğunu belirten Biniş'in iptal edilmesini istediği sorular şöyle:

7. soru: 'Hava ve suyun uyguladıkları basınçla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?' sorusunun doğru yanıtı olarak 'Yükseklere çıkıldıkça ve derinlere inildikçe artacağı' şeklindeki (B) seçeneği gösterilmiştir. Oysa 'Cisimlerin şekline bağlı olduğu' şeklindeki (D) seçeneği de doğru yanıt sayılabilir. (D) seçeneğinin yanıt olmaktan çıkması için 'Cisimlerin şekline bağlı olmadığı' şeklinde ifade edilmeliydi.

14. soru: Seçenekler arasında doğru yanıt bulunmuyor.

18. soru: 'Yağış haritasına göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?' sorusunda doğru yanıt (A) verilmiştir. (C) seçeneğinde 'Kuzey ve güney kıyıları, en fazla yağış alan yerlerdir' denilmiştir. Haritaya göre, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinin bazı kesimleri de en fazla yağış alan yerler arasındadır. Bu yüzden (A) seçeneği dışında (C) seçeneği de söylenemez.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber