Ağalar Konağı Kültür Evi'nin temeli atıldı

Kırşehir'in tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan ve Kırşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Ağalar Konağı Kültür Evi'nin temeli atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enver Ekinci tarafından 1939 yılında yaptırılan Ağalar Konağı'nın yanına yapılacak, Kırşehir yöresel yemeklerinin yapılıp ikram edileceği Kırşehir Evi, il mutfağını tanıtacak önemli bir mekân olacak. Ağalar Konağı, yapılacak projeyle dışarıdan şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin 'Kırşehir'in neyi meşhur, ne yiyebiliriz?' dediklerinde gidebilecekleri bir yer olmayı amaçlıyor.

Açılışta konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Ağalar Konağı yöresel yemeklerin sunulduğu, özellikle yaz aylarında iç avlusunda zaman zaman tasavvuf konserlerinin verileceği çok nezih bir Kültür Evi olacak. Ayrıca, Ağalar Konağımızın en önemli görevi Kırşehir'in neyi meşhur, ne yiyebiliriz dediklerinde gidebilecekleri bir yer yok denilmesinden dolayı, o açığı kapatacak ve insanların sosyal hayatında aileleriyle birlikte, nezih ve güvenli bir ortamda vakit geçirmelerini sağlayacak.

Konakta, yemeğin yanı sıra çay, kahve de olacak. Üst kattaki odalarımızı sohbetlere ayıracağız. Ahi ve Yaren sohbetlerinin yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Kış günlerinde özellikle sohbet yapmak isteyen insanlara, arkadaş gruplarına orayı tahsis edeceğiz. Çaylarını da biz ikram edeceğiz. İnsanlar biraz televizyondan kurtulsun oraya gelsin, orada sohbet etme imkânı bulsun istiyoruz.? diye konuştu. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapılacak olan kültür evinin konakla yapılacak yerin arasında kalan kısmının ise bahçe olarak kullanacağını söyledi.

Başkan Bahçeci'nin konuşmasının ardından ise Ağalar Konağı Kültür Evi'nin temeli dualar eşliğinde protokolün katılımıyla atıldı.

Törene; Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, KAHİAD Başkanı Murat Baran, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber