4 Haziran mağduru sözleşmeli memurlar çare arıyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yüksek puan alan, ilgili bakanlıkların açmış olduğu mülakatta da başarı gösteren memurlardan ataması geç yapılanlar kadro mağduru oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 yılında Kocaeli Adliyesi tarafından açılan mülakat sınavında başarı gösteren 30 kişiden 20'si, sözleşmeli memur olarak göreve 4 Haziran 2011 tarihinden önce başladı. Bu kişiler, kadroya girerek memur oldu. Geriye kalan 10 kişi, göreve bu tarihten sonra başladıkları için devlet memuru olma hakkını kaybetti ve iş hayatına sözleşmeli olarak devam etmek zorunda kaldı.

DAVAYI KAYBETTİ

Aynı sınav ve mülakata girerek başarılı olmalarına rağmen sırf göreve birkaç gün sonra başladıkları için kadroya alınmayan binlerce sözleşmeli memur, mağdur olduklarını ileri sürerek idare mahkemelerine müracaat etti. Mağdurlardan Ahmet İlhan'ın açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, ?Sizler 4 Haziran 2011 tarinde sözleşmeli memur olarak görevde olmadığınız için kadro hakkınız yoktur.? sonucuna vardı.

Memur olarak atandığı taktirde eğitimini tamamlama şansının olacağını belirten İlhan, "Şu anda sözleşmeli memur olduğum için tayin isteyemiyorum. Bu şartlarda eğitimime devam edemiyorum. Atamamız 4 Haziran'dan sonra yapıldı diye bu hak elimizden alındı. Ben ve arkadaşlarım mağdur olduk. Yetkililerin yardım etmesini bekliyoruz.? dedi. Bir kurumda sözleşmeli-kadrolu memur olarak 2 çeşit memurun bulunmasının baştan hata olduğunu vurgulayan İlhan, şöyle devam etti: "Aynı görevi yaptığı, aynı saatler içinde çalıştığı halde sözleşmeli memurun maaş olarak ve özlük hakları olarak kadrolu memurdan aşağı konumda olması memurlar arasında ayrımı doğurmaktadır. Kadro almış memur psikolojik olarak daha rahat çalışabilirken sözleşmeli memur işten çıkarılma korkusu sebebiyle aynı durumdan mahrum bırakılmaktadır."

06 Şubat 2011 tarihinde yapılan yasal değişiklik, 4 Haziran 2011'den önce işe başlayan sözleşmeli personelin kadrolu olmasını sağladı. Yaklaşık 150 bin sözleşmeli memur kadroya geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber