Meclis'ten geçen Afet Yasası'na protesto

Beşiktaş'ta, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşması protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde toplanan grup, yasayla ilgili kaygılarını dile getirdi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin aralarında bulunduğu bir grup, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasını protesto etmek için Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde toplandı. ?En büyük afet Meclis'ten çıktı. Afet Yasası rant, yıkım, sürgün demektir' yazılı pankart açan grup ?AKP yasanı al başına çal' , ?Afet yasası rant yasası' , ?Yıkımlara izin vermeyeceğiz' , ?Direne direne kazanacağız' , ?Sermaye defol İstanbul bizim' şeklinde slogan attı.

Çok sayıda STK'nın imzasıyla hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Akgün, 16 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştığını söyledi. Yasanın, kentlerin afetlere karşı planlanmasını, denetimsiz ve mühendislik hizmeti almamış yapılaşmanın engellenmesini sağlayacak bir düzenleme olmaktan uzak olduğunu iddia eden Akgün, ?Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de özellikle büyük kentlerin gündeminde olan kentsel dönüşüm, afet ve deprem riski adı altında meşrulaştırılarak son derece anti demokratik merkeziyetçi, bilimsel temelden yoksun, Anayasa ve uluslararası sözleşmelere aykırı bir yasa ile uygulamaya konulmuştur.? dedi.

Yasayla ilgili kaygılarını dile getiren Akgün, ?Bizler insanca, güvenilir, sağlıklı, kimlikli alanlarda barınma hakkımızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede rant hırsına karşı yaşamdan, adaletten, dayanışmadan ve eşitlikten yana olan herkesi bir arada durmaya çağırıyoruz.? şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber