Bitlis'te maket yarışması

Bitlis Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi öğrencileri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen ?Maket yarışması' yoğun ilgi gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, coğrafya dalında yapmış oldukları maket çalışmalarıyla yarışmada birinci olabilmek için kıyasıya yarıştılar. Öğrenci, öğretmen ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, birinciliği ?Erciyes ve peri bacaları' maketiyle Ahmet Taha Bucak, ikinciliği ?Patlayan volkanik dağ' maketiyle Hafsa Şeyda Karaca alırken, ?Horst-Graben' maketiyle de Merve Öndül isimli öğrenci üçüncü oldu.

Renkli görüntülere sahne olan yarışma sonunda bir konuşma yapan Okul Müdürü Muhittin Altınbaş, öğrencilerin yaptıkları nadide eserlerini sergileyeceklerini belirtti. Gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu da ifade eden Okul Müdürü Altınbaş, ?Bu tür sosyal etkinlikler öğrencilerin ufkunu açıyor. İnşallah gelecek yıl yarışmayı tekrarlamayı amaçlıyoruz. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

Coğrafya öğretmeni Ahmet İspir ise, coğrafyanın bir duygu olduğunu ve bu duyguyu hissetmek gerektiğine vurguladı. İspir, coğrafya dersini hayatın bir parçası haline getirmek için böyle bir yarışma düzenlediklerini ve gelecek yıllarda da Bitlis geneli yarışma yapmayı düşündüklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber