Çanakkale Savaşları Simülasyon Merkezi'ni su bastı

Çanakkale Savaşları'nı anlatan Kabatepe Simüslasyon Merkezi'ni su bastı. Suyun tahliye edildiği merkezdeki elektronik sistemin zarar görüp görmediği, yapılacak kontrol sonucunda belli olacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün (18 Mayıs) aniden bastıran yağmur sebebiyle sokaklar su altında kalırken Gelibolu Yarımadası Milli Parkı'nda bulunan Kabatepe Simülasyon Merkezi'nin de zarar gördüğü öğrenildi. 11 simülasyon odasının bulunduğu merkezi su bastı. Daha açılışı yapılmayan merkezin bütün sistemlerinin tamamen kapatıldığı ve zarar tespitine çalışıldığı bildirildi.

Kabatepe Simülasyon Merkezi'nde, 1915 Çanakkale Savaşları'nın ziyaretçilere çeşitli simülasyon ve sunum teknikleri ile anlatılması, sergilenmesi ve sunumu ile günümüz ve geçmiş zaman arasında yolculuğa çıkarılması hedefleniyor. Merkez, 8 bin 616 metrekare kullanım alanına sahip. Üç tam ve bir asma kattan meydana gelen merkezin iki katı toprak altında, zemin ve asma katları toprak üzerinde bulunuyor. İçinde 11 simülasyon odası, bir konferans salonu, sabit koleksiyon müzesi, kafeterya, idari birimler ve teknik hacimler yer alıyor. Simülasyon odaları Çanakkale Platformu, Nusrat Mayın Gemisi, Ocean Zırhlısı, Seyit Onbaşı, Siper ve Cephe Savaşları, Simülasyon Balon, Çanakkale Geçilmez, Hologram Odası, Anı Platformu ve Modern Türkiye mekanlarından oluşuyor. Bütün odalarda gösterim süresi 4,5 dakika olarak ayarlanırken simülasyon odaları, 50 kişilik gruplara hizmet edebilecek şekilde tasarlandı. Odalara girmeden önce yabancı misafirlere, dil tercihini kendilerinin yapabileceği kulaklıklar, ayrıca 3. ve 4. odalarda kullanılmak üzere her ziyaretçiye üç boyutlu gözlük verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber